-->Головна » 2010 » Июнь » 24

Зміна клімату вплине на роботу «водонапірних башт» Центральної Азії

глобальне потепління, талі води, Азія, водонапірні башти, Брахмапутра ,Янцзи, Хуанхе     Тибетське нагір'я та примикаючі до нього гірські хребти - це справжні водонапірні башти для значної частини Азіатського материка. Великі ріки, що беруть тут початок  - Інд, Ганг, Брах ... Читати далі»

24.06.2010

Чому люди посміхаються у відповідь на усмішку?

сміх, посмішка, головний мозок, реакція   Дослідники з університетського коледжу Лондона і Імперського коледжу Лондона прийшли до висновку, що сміх іншої людини викликає реакцію в тому районі мозку, який відповідає за мімічні реакції.
24.06.2010

В Індонезії знайдено невідоме науці плем'я і 145-річна жителька

Індонезія, аборигени, невідоме плем'я, довгожителі   В індонезійській провінції Папуа зареєстровано нове плем'я папуасів і мешканка острова Суматра Катемі, якій нещодавно виповнилося 145 років.

В Індонезії проходить перепис населення. Статистичне управління провінції Папуа також заявило про більш ніж двох десятках чоловік у віці понад 120 років.

Ще в травні біля 700 тисяч співробітників Центрального статистичного упр ... Читати далі»

24.06.2010

Екологічний стан українських міст

рейтинг міст України, екологічний стан, найзабрудненіше місто    Держкомстат оприлюднив рейтинг екологічного стану міст України. Кривий Ріг, Маріуполь і Київ – найбільш забруднені, а Луцьк, Чернівці та Рівне – найчистіші.

Завдяки економічній кризі у більшості населених пунктів шкідливих викидів в атмосферу поменшало. Загалом торік вони скоротилися на 800 тисяч тонн порівняно із 2008. Але це становить лише 10 відсотків ус ... Читати далі»

24.06.2010

Колізей у всій красі

колізей, Рим, гладіатори, екскурсійний маршрут   У серпні цього року для відвідувачів вперше буде відкрита підземна частина Колізею, де знаходяться приміщення, в яких гладіатори чекали битви і стояли клітки для диких тварин, повідомляє Daily Telegraph. Складна система воріт, мотузок і платформ дозволяла піднімати левів, тигрів, ведмедів на пісочну арену. Під ареною приховані два рівні тунелів і кімнат. Інженери і реставратори довг ... Читати далі»

24.06.2010

Закривати обличчя - не заборониш

паранджа, закрите обличчя, права жінок, мусульмани   Спеціаліст з прав людини Європейської ради (Council of Europe) розповів агентству Reuters, що його члени проголосували проти заборони на одяг,  що повністю закриває обличчя, у всіх країнах, але в той ж час відзначили, що мусульмани повинні надавати жінкам рівні права з чоловіками. Рішення було прийнято одноголосно, оскільки депутати вирішили, що повна заборона буде порушув ... Читати далі»

24.06.2010