Головна » 2010 » Июль » 1 » Крокодили Борнео будуть виключені зі списку вимираючих
12:06
Крокодили Борнео будуть виключені зі списку вимираючих
Малайзія, Борнео, популяція крокодилів, список вимираючих тварин   Офіційні особи в Малайзії повідомляють, що місцевих крокодилів пора виключити зі списку зникаючих тварин. За їх словами, за останні роки чисельність рептилій серйозно збільшилася. Заступник директора Відділу дикої природи Сабах Августин Тууга заявив, що огляд популяції Crocodylus porosus показав: тепер їх чисельність сягає приблизно від 11000 до 15000 видів, у порівнянні з 1000-5000 двадцять років тому.

«Ми маємо намір домагатися виключення крокодилів Борнео зі списку вимираючих», сказав чиновник.

«Зелені» будуть не в захваті, але Тууга не став приховувати об'єктивних причин, що спонукають на цю дію: виявляється, шкура крокодилів користується попитом як матеріал для виготовлення сумочок, а м'ясо дуже цінується в азіатській кухні.

«Зараз виробники можуть закуповувати тварин на спеціальних фермах, а після виключення з списку вони зможуть відловлювати рептилій прямо в їх природному середовищі», повідомив він. «Проте перш, ніж це відбудеться, ми маємо намір розробити механізм контролю за популяцією крокодилів, щоб гарантувати, що вони знову не потраплять у розряд зникаючих видів».

Деякі особини місцевих крокодилів виростають до 7 метрів в довжину.

За минулу 10 років було зафіксовано 38 нападів на людей, серед яких 23 закінчилися смертю, а 15 - серйозними пораненнями.

Часті напади відносять як на рахунок зростання популяції, так і на рахунок захоплення звичного середовища проживання рептилій людиною.

Джерело: http://sbio.info
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2469 | Додав: wiktor | Теги: список вимираючих тварин, Малайзія, популяція крокодилів, Борнео | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar