-->Головна » 2010 » Июль » 01

Новий океан розділить Африку

рифт, розломи земної кори, океан, Африка, університет Лідса  Учені з Університету Лідса вважають, що протягом 10 мільйонів років на нашій планеті може утворитися новий океан. Першими ознаками процесу вважаються розломи в Африці.

Під час Літньої наукової виставки королівського товариства команда вчених має намір продемонструвати відвідувачам, що геологічні зміни можуть бути порівняно швидкими. Зокрема, планується показ тривимірного ... Читати далі»

01.07.2010

Шрі-Ланка пропонує Україні розробляти нафтові родовища

розробка нафтових родовищ, Шрі-Ланка, Махінда, зустріч президентів   Шрі-Ланка пропонує Україні розробляти нафтові родовища на своїй території, заявив президент  Махінда Раджапакса на спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Віктором Януковичем у середу в Києві.

"Ми запропонували знайти нафту на нашій землі. Ми це запропонували українській стороні", - говорить Раджапакса.

У свою чергу Янукович відз ... Читати далі»

01.07.2010

В Україні виходить карта Голодомору

голодомор, Україна, карта голодомору ,видання   В Україні презентували унікальне картографічне видання «Україна. Голодомор 1932–1933», підготоване за сприяння Українського інституту національної пам’яті. На карті позначено, зокрема, населені пункти, мешканці яких найбільше потерпіли від Голодомору, а також місця поховань та споруджені меморіали на вшанування пам’яті жертв голоду 1930-х років.

Голодомор 1932–1933» увійшли, ... Читати далі»

01.07.2010

Зберегти Чернечий ліс

Чернечий ліс, акція, Київ, шипування дерев     2 липня о 13.30 в 10 км від Києва учасники Першого всеукраїнського зльоту шипувальників продемонструють навички прийомів з порятунку унікальних природних насаджень. Мова йде про легендарний Чернечий ліс (с.Лесніки Києво-Святошинського району).

Безпосередньо в лісі розташовані 7 органічно вписаних в ландшафт воєнних дотів, командирський грот, земляні капоніри для г ... Читати далі»

01.07.2010

Крокодили Борнео будуть виключені зі списку вимираючих

Малайзія, Борнео, популяція крокодилів, список вимираючих тварин   Офіційні особи в Малайзії повідомляють, що місцевих крокодилів пора виключити зі списку зникаючих тварин. За їх словами, за останні роки чисельність рептилій серйозно збільшилася. Заступник директора Відділу дикої природи Сабах Августин Тууга заявив, що огляд популяції Crocodylus porosus показав: тепер їх чисельність сягає приблизно від 11000 до 15000 видів, у порівнян ... Читати далі»

01.07.2010

У Перу знайшли стародавнього Левіафана

палеонтологія, Левіафан, кашалот, стародавній кит   Дослідники виявили скам'янілі останки стародавнього кита з величезними зубами. Гіганта, що жив близько 12-13 млн років тому, вчені назвали Левіафан, його повне наукове ім'я - Leviathan melvillei. У довжину кашалот був від 13,5 до 17,5 м, тобто трохи менше, ніж сучасний дорослий кашалот-самець, повідомляє Science News. Найдовший зуб левіафана разом з коренем рівний 36 см, це на 4 ... Читати далі»

01.07.2010

Американці товстіють

США, ожиріння, надмірна вага, спосіб життя, американці   Американська нація продовжує товстіти, заявляють експерти двох громадських організацій Trust for America's Health і Robert Wood Johnson Foundation. За минулий рік кількість людей, що страждають на ожиріння, збільшилося в 28 штатах країни, а зменшилося лише у федеральному окрузі Колумбія, повідомляє агентство Reuters.

Ожиріння вже стало найбільшою проблемою з тих, з ... Читати далі»

01.07.2010

Земля з нового боку

Європейське космічне агентство, супутник SMOS, симпозіум «Жива планета»   Європейський супутник SMOS (Soil Moisture and Ocean Salinity), запущений в кінці минулого року, за допомогою нової техніки реєстрації даних зробив повні карти Землі за двома параметрами, а саме виміряв вологість грунту і ступінь мінералізації води, повідомляє BBC News. Карти були представлені на симпозіумі «Жива планета» (Living Planet Symposium), організова ... Читати далі»

01.07.2010

Черепахи чекають допомоги

морські черепахи, аварія в Мексиканській затоці, гнізда черепах, екологи    Учені з Управління полювання та рибальства (US Fish and Wildlife Service), США, оприлюднили план з порятунку гнізд та яєць морських черепах від потенційно шкідливого впливу розливу нафти в Мексиканській затоці. Мета проекту - зібрати гнізда в одному місці на час інкубаційного циклу, щоб мінімізувати ризик втрати життєздатних яєць, повідомляє BBC New ... Читати далі»

01.07.2010

Шторм біля зруйнованої свердловини

Мексиканська затока, екологічна катастрофа, розлив нафти, бурова платформа   Роботи на березі Атлантичного океану по ліквідації наслідків аварії на пошкодженій буровій платформі в Мексиканській затоці, зупинені, повідомляє агентство Associated Press (AP). Причиною тому став д тропічний шторм Алекс (Alex). Тропічний шторм утворився в західній частині Карибського моря 26 червня цього року. Уже в понеділок екологи побоювалися, що він ... Читати далі»

01.07.2010