Головна » 2011 » Сентябрь » 4 » Круглий стіл та оголошення відеоконкурсу "Заповідна Україна"
21:05
Круглий стіл та оголошення відеоконкурсу "Заповідна Україна"
відеоконкурс, ПРООН, Заповідна Україна, круглий стіл   Програма розвитку ООН в Україні та Ґете-Iнститут в Україні запрошують вас узяти участь у круглому столі (07.09.2011), присвяченому старту конкурсу відеофільмів "Заповідна Україна".
  У рамках круглого столу будуть розглядатися такі теми:
- природно-заповідний фонд України;
- сьогодення та майбутнє Дніпра;
- заходи з залучення громадян до проектів зі збереження навколишнього середовища в Україні та за кордоном.
  Серед доповідачів – представники проектів Програми розвитку ООН в Україні та Глобального екологічного фонду "Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні" та "Реалізація Стратегічної програми дій для басейну Дніпра з метою зменшення забруднення стійкими токсичними забруднюючими речовинами", Ґете-Iнституту в Україні, Українського товариства охорони природи, Асоціації природоохоронних територій України.
   Під час круглого столу буде оголошено конкурс на кращу відеороботу за номінаціями "Заповідна Україна" та "Немає іншого Дніпра". Мета конкурсу – висвітлення сучасного стану природно-заповідного фонду держави та водних ресурсів басейну Дніпра, шляхів покращення і збереження біорізноманіття. Конкурс триватиме з 7 вересня до 7 листопада 2011 року.
  Відеоконкурс "Заповідна Україна" є продовженням однойменного конкурсу фотографій, що відбувся у 2010 році. Учасниками змагання було надіслано більше 700 знімків, які були зроблені у заповідних угіддях нашої країни: природних та біосферних заповідниках, національних природних парках, регіональних ландшафтних парках, заказниках, ботанічних садах. Журі, до складу якого входили представники Програми розвитку ООН в Україні, Державної служби заповідної справи України, Всеукраїнської громадської організації "Асоціація природоохоронних територій України", журналу Photographer, компанії "Самсунг Електронікс Україна", порталу Bigmir, відібрало 50 кращих робіт. Саме ці фотографії у складі виставки "Заповідна Україна" у 2010-2011 рр. проїхали шістьма регіонами країни. Виставка відбулася у Києві, Херсоні, Сімферополі, Дніпропетровську, Харкові та Львові.
  Тепер організатори надають шанс творчим людям, небайдужим до заповідної природи, висловити свою думку за допомогою жанру відео. Це можуть бути документальні хроніки, відеоколлажі, міні-фільми або повноцінні кінострічки. Організатори конкурсу не обмежують творчу думку авторів та закликають підходити до теми якомога креативніше.
  Участь у круглому столі тільки за акредитацією, яку можна здійснити, надіславши заявку на електронну пошту olena.semenova@undp.org.ua або olena.lykhovodova@Kiew.goethe.org. Усім акредитованим особам буде надіслано детальну програму заходу.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.civicua.org
Категорія: Заходи | Переглядів: 4085 | Додав: wiktor | Теги: круглий стіл, Заповідна Україна, ПРООН, відеоконкурс | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar