Головна » 2010 » Май » 13 » Ліки проти старіння
16:22
Ліки проти старіння
Доктор Девід Джемс (David Gems) з Інституту здорового старіння (Institute of Healthy Ageing) при університетському коледжі Лондона (University College London), Великобританія, що вивчає способи уповільнення старіння, говорить, що в майбутньому ліки проти старіння дозволять настільки продовжити людське життя, що люди будуть все частіше вибирати евтаназію, щоб її закінчити, пише Daily Telegraph.

При цьому рівень народжуваності повинен контролюватися, щоб збалансувати кількість людей на Землі. На думку вченого, ліки проти старіння допоможуть також і проти таких хвороб, як рак або хвороба Альцгеймера, оскільки вони частіше за все також пов'язані з віком. Проте значне збільшення терміну життя приведе також і до значних соціальних змін. Суспільство буде складатися в основному з людей похилого віку, а населення Землі зросте. Крім того, збільшиться різниця між багатими і бідними.

Нагадаємо, що на початку квітня цього року вчені з університету Бірмінгема (University of Birmingham), Великобританія, ідентифікували ген, пов'язаний з тривалістю життя, імунітетом і стійкістю до хвороб. Експерименти проводилися на лабораторних черв'яках. Ген, який у черв'яків називається DAF-16, є у тварин і у людини, так що відкриття може допомогти в розробці препаратів, що уповільнюють старіння і зміцнювальних імунітет.

У лютому ж цього року вчені з Лестерського університету (University of Leicester) і Королівського коледжу Лондона (Kings College London), Великобританія, ідентифікували генетичні варіанти, через  які людський організм швидко старіє. За словами дослідників, їх відкриття допоможе виявляти людей, більше інших схильних до вікових захворювань.

Джерело:  http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2021 | Додав: wiktor | Теги: ген старіння, дослідження генетиків, ліки від старіння | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar