-->Головна » 2010 » Май » 13

В Швеції піймали оселедцевого короля

Біля західного берега Швеції виловлено гігантського оселедця, повідомляє Daily Telegraph. Довжина так званого оселедцевого короля (Regalecus glesne, ремінь-риба) становить 3,5 метра. Перша подібна риба була виловлена у цій скандинавській країні більше 130 років тому.

Regalecus glesne був зна ... Читати далі»

13.05.2010

Перероблятись шкідливо для здоров'я

Група вчених під керівництвом Міан Віртанен (Mianna Virtanen), епідеміолога Фінського інституту гігієни праці (Finnish Institute of Occupational Health) в Хельсінкі, Фінляндія, та Університетського коледжу Лондона (University College London), Великобританія, з'ясувала, що люди, котрі регулярно переробляють і працюють 10 -11 годин на день значно збільшують ризик появи серцевих захворювань, повідомляє BBC News. Результати дослідження ... Читати далі»

13.05.2010

Знахідка в Ермітажі

В Ермітажі в Санкт-Петербурзі, Росія, виявлена скульптурна група «Беглый раб», яка вважалася втраченою. Як повідомляється на сайті музею, знахідка була зроблена випадково, під час проведення робіт з установки електрощита на площадці другого поверху Церковних сходів.

26 квітня електромонтажники Михайло Смирнов та Олексій Кукурудза розкрили цегляну кладку на стіні і несподівано побачили руку статуї. Проникнувши в отвір, вони в ... Читати далі»

13.05.2010

Материнський голос лікує по телефону

Група вчених під керівництвом Леслі Зельцера (Leslie Seltzer) з університету Вісконсін-Медісон (University of Wisconsin-Madison), США, з'ясувала, що материнський голос по телефону заспокоює дитину так само, як і обійми, повідомляє BBC News. Результати дослідження були опубліковані в біологічному розділі журналу Королівського товариства (Proceedings of the Royal Society).

У дослідження включили понад 60 дівчаток у віці від 7 до ... Читати далі»

13.05.2010

Ліки проти старіння

Доктор Девід Джемс (David Gems) з Інституту здорового старіння (Institute of Healthy Ageing) при університетському коледжі Лондона (University College London), Великобританія, що вивчає способи уповільнення старіння, говорить, що в майбутньому ліки проти старіння дозволять настільки продовжити людське життя, що люди будуть все частіше вибирати евтаназію, щоб її закінчити, пише Daily Telegraph.

При цьому рівень народжуваності ... Читати далі»

13.05.2010

Мільйони за годинник

Швейцарський музей заплатив 6260000 швейцарських франків (£ 3,8 млн) за наручні годинники Patek Philippe з вічним календарем і хронографом, повідомляє Daily Telegraph. Ціна більш ніж в два рази перевершила очікувану до початку торгів ціну на аукціоні Christie's в Женеві і стала другою за величиною сумою заплаченою  за наручний годинник.

Годинник був ви ... Читати далі»

13.05.2010

Пір'я археоптерикса

Міжнародна група вчених із США і Великобританії виявила, що в останках археоптерикса (archaeopteryx) віком 150 млн років збереглися також залишки пір'я, повідомляє BBC News. Вивчення  частинок пір'я може дозволити визначити їх колір. Результати дослідження були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Вчені застосували для вивчення останків археоптериксів нову скануючу техніку, яка допомогл ... Читати далі»

13.05.2010

У Південній Америці виявили скам'янілі рештки найдавнішого предка крокодила

  Як повідомляє прес-служба Бразильського лютеранського університету в м. Сан-Паулу, дослідницька група під керівництвом Серхіо Фуртадо Кабрейри (Sergio Furtado Cabreira) і Люсіо Роберто да Сільва (Lucio Roberto da Silva) виявила в околицях міста Дону Франциска на півдні Бразилії скам'янілий скелет хижака , що відноситься до періоду Тріаса (250-200 млн. років тому) і тому більш давнього, ніж "звичайні" динозаври.

Архео ... Читати далі»

12.05.2010