Головна » 2012 » Март » 9 » Лівія почала розпадатися
08:59
Лівія почала розпадатися
  Лівія, Бенгазі, Тріполі, Феззан, Кіренаїка, автономіяЛідери лівійських племен і польові командири проголосили напівавтономією багатий нафтою східний регіон Лівії. Про це повідомляє BBC News. Рішення було озвучено на зборах племінних лідерів, яке відбулося 6 березня в місті Бенгазі (Benghazi). Вони заявляють, що цей крок необхідний для регіону, відомого під назвою Кіренаїка (Cyrenaica).
  Перехідна національна рада (ПНС) Лівії з побоюванням поставився до цього рішення. Поки що ця декларація не має законної сили, але вона чітко позначає наміри висунули її людей і користується популярністю серед жителів Бенгазі, другого за величиною міста в країні. ПНС назвав це рішення «небезпечним і тривожним сигналом розпаду країни». «Ми проти розділень і будь-яких кроків, які загрожують єдності лівійського народу», - заявив Фатхі Баджа (Fathi Baja), глава політичного комітету ПНС.
 Конгрес народу Кіренаїки, що проводився в ангарі на околиці Бенгазі, відвідали сотні людей. Делегати оголосили, що вони хочуть мати власну столицю, парламент, поліцію і суди. Між тим, за зовнішню політику відповідатиме відомство в Тріполі, нинішньої столиці Лівії.
  Історично територія сучасної Лівії була розділена на 3 регіони: Кіренаїку, Тріполітанію і Феззан. Після проголошення незалежності країни в 1951 році ці регіони були наділені статусом частин федерації, проте в 1963 році молода держава стало унітарною. Люди Кіренаїки, відомої в арабському світі під назвою Барка (Barqa), відчували себе пригнобленими з боку режиму полковника Муаммара Каддафі (Muammar Gaddafi), який більше уваги приділяв розвитку західної частини країни, а місто Бенгазі стало центром опору колишньому диктатору.
Фото: www.crethiplethi.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2886 | Додав: wiktor | Теги: Кіренаїка, автономія, Бенгазі, Феззан, Лівія, Тріполі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar