Головна » 2011 » Ноябрь » 4 » Вода вбила біженців
20:01
Вода вбила біженців
   вода, Лівія, катаклізм, біженціНа шляху до Австралії перекинувся човен з біженцями, пливе з Індонезії. У результаті події загинули як мінімум сім чоловік, 57 врятовані, а решта поки вважаються зниклими без вісті. Міністр імміграції Австралії Кріс Боуен (Chris Bowen) вважає, що вижили більше не буде, повідомляє BBC News.
  Затонулий човен прямувала з порту Сілакап вздовж узбережжя в Купанг в провінції Західний Тимор - перевалочний пункт для біженців на шляху до Австралії. Катастрофа сталася біля берегів Яви через погану погоду. Всі пасажири були біженцями з Афганістану, Ірану та Пакистану.
   Щорічно тисячі біженців намагаються дістатися до Австралії. Багато хто з них платять контрабандистам в Індонезії чималі гроші, щоб ті довезли їх до мети. І хоча після доктрини прем'єр-міністра Австралії Д. Ховарда, відомої як Pacific Solution, потік шукачів притулку в Австралії значно зменшився, кораблі з біженцями продовжують прибувати.
   У грудні 2010 року як мінімум 28 чоловік загинули при катастрофі дерев'яного судна біля австралійського острова Різдва в Індійському океані. На борту човна знаходилися хисткою близько сотні біженців іракського, іранського і курдського походження. Трагедія сталася через те, що корабель напоровся на вапнякову прямовисну скелю на березі острова. Пасажири судна опинилися у воді, величезні хвилі кидали їх на скелі.
  А в серпні поточного року співробітники італійської берегової охорони виявили 25 тіл загиблих на човні, переповненій біженцями з Лівії.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1837 | Додав: wiktor | Теги: біженці, катаклізм, вода, Лівія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar