Головна » 2010 » Май » 13 » Мільйони за годинник
16:12
Мільйони за годинник
Швейцарський музей заплатив 6260000 швейцарських франків (£ 3,8 млн) за наручні годинники Patek Philippe з вічним календарем і хронографом, повідомляє Daily Telegraph. Ціна більш ніж в два рази перевершила очікувану до початку торгів ціну на аукціоні Christie's в Женеві і стала другою за величиною сумою заплаченою  за наручний годинник.

Годинник був виготовлений в 1944 році, для того часу він мав дуже авангардний дизайн. Представники аукціонного будинку назвали лот «Моною Лізою всіх годинників».

На торги виріб виставив анонімний продавець з Європи, що почав збирати годинники в 70-х роках минулого століття. У загальній складності колекціонер виставив на продаж 20 примірників годинників, заробивши на них £ 9,7 млн. За підсумками торгів ці лоти стали найдорожчою приватною колекцією годинників з проданих коли-небудь.

В 2008 році на женевському аукціоні був поставлений світовий ціновий рекорд - часовий набір пішов за небувалу суму в $ 2,17 млн. Набір був виготовлений швейцарським художником Ліссінелем в 1815 році за розпорядженням британського короля Георга III як подарунок сьомого китайському імператору маньчжурської династії. Комплект являє собою  кишеньковий годинник  із дзеркальними малюнками на кришках.

А в березні поточного року на торги було виставлено кишенькові годинники, подаровані Уолліс Сімпсон (Wallis Simpson) королю Великобританії та Ірландії Едуарду VIII. Годинники Cartier виготовлені з оніксу.

Джерело: 
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2126 | Додав: wiktor | Теги: аукціон в Женеві, Christie's, годинник, хронограф | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar