Головна » 2010 » Ноябрь » 12 » На території Гондурасу росте новий вид дерев
16:52
На території Гондурасу росте новий вид дерев
       Фахівці із ботанічного саду Міссурі на чолі з Кармен Уллоа Уллоа, та разом зі своїми колегами з лондонського музею природознавства і університету південного Іллінойсу, знайшли новий вид дерев.

Раніше невідомий науці вид, який поширений на території Гондурасу, отримав назву Hondurodendron urceolatum. Перше слово в назві перекладається на українську мову, як «дерево з Гондурасу», а друге, - «має форму глечика», - це стосується самих плодів дерева.

Вперше це дерево було виявлене в 2004 році під час експедиції вчених в гори Sierra del Merendon, які знаходяться в північно-західній частині Гондурасу. І тільки тепер, після кількох років проведених досліджень та аналізів, спеціалістам нарешті вдалося з’ясувати до якого сімейства належить ця рослина.

Виявилося, що новий вид – представник сімейства Aptandraceae. Але від своїх родичів, які поширені на землях Америки, Азії та Африки, дерево Hondurodendron urceolatum дещо відрізняється.

Його висота становить приблизно 12 метрів, і воно родить незвичайними двох сантиметровими плодами, які мають форму глечика. Вони неїстівні для людини, але зате смакують місцевим представникам тваринного світу.

Як пише Discovery, новий вид дерев перебуває на межі зникнення.

Джерело: http://cikave.org.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1207 | Додав: Corsair_Xam | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar