Головна » 2010 » Июль » 12 » «Нафтогаз» планує шукати нафту в ОАЕ
23:56
«Нафтогаз» планує шукати нафту в ОАЕ
НАК «Нафтогаз України» , розвідка нафти, ОАЕ, договір   Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» сподівається, що незабаром отримає дозвіл уряду Об'єднаних арабських еміратів на геолого-розвідувальні роботи з видобутку нафти в еміратах Рас-Аль-Хайм, Розум Аль Кувейн і Саджа. Про це повідомило управління у зв'язках з громадськістю «Нафтогазу».

Згідно з повідомленням, перша Пошукова газова свердловина Hamad-1 на території емірату Аль-Фуджейра виявилася порожньою.

Фахівці компанії досягли проектної глибини 5531 м, провели вертикальне сейсмічне профілювання, а також аналізи гірських порід, які вилучалися в процесі буріння. «Згідно з висновком фахівців державного підприємства «Науканафтогаз», перспективна формація« Тамма »розміщується на схід від розрізу свердловини, і поширюється на територію еміратів Рас-Аль-Хайм, Розум Аль Кувейн і Саджа», - наголошується в повідомленні компанії.

Управління роз'яснює, що продовження робіт на суші в еміраті Аль-Фуджейра можливо тільки за умови надання урядом ОАЕ гарантії розповсюдження робіт НАК «Нафтогаз України» і на інші емірати.

В даний час, після проведення переговорів НАК з представниками уряду ОАЕ, очікується прийняття політичного та фінансового рішення про створення федерального консорціуму про об'єднання робіт по перспективному родовищу в рамках 4 еміратів.

Як повідомлялося, «Нафтогаз України» 29 березня 2009 почав буріння першої пошукової газової свердловини Hamad-1 на території емірату Аль-Фуджейра (ОАЕ). 26 січня 2005 уряд емірату Аль-Фуджейра, «Нафтогаз» і компанія Naftogaz Middle East LLC підписали контракт, що передбачає проведення робіт з пошуку і розвідки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра, а в разі відкриття запасів - їх розробку і експлуатацію. Відповідно до контракту, роботи з пошуку і видобутку енергоресурсів було заплановано проводити на 4 блоках - по 2 на суші і на морському шельфі Оманської затоки. 6 травня 2005 підписано угоду про реалізацію інвестпроекту й розподілі прибутку між НАК, торгово-промисловою палатою «Аль-Джазіра» і Naftogaz Middle East LLC Термін дії угоди - 29 років, з них період розвідки - 4 роки.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1481 | Додав: wiktor | Теги: розвідка нафти, НАК «Нафтогаз України», договір, ОАЕ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar