Головна » 2010 » Июнь » 13 » Найстрашніші аеропорти світу
09:41
Найстрашніші аеропорти світу
 
 Список найнебезпечніших злітно-посадочних смуг світу склав сайт ИноСМИ. Рано чи пізно в одне з цих місць може потрапити будь-який  турист, тому хочемо  попередити - літайте з широко відкритими очима. Тому що такого ви, можливо, більше ніколи і ніде не побачите.



Денверський міжнародний аеропорт, штат Колорадо, США. З тих пір, як він відкрився в 1995 році, знаходиться під посиленим наглядом прихильників теорій змови. Інженер-будівельник Філіп Шнайдер, який забив тривогу і померлий при таємничих обставинах в 1996 році, стверджував, що під аеропортом знаходиться величезний підземний комплекс, що викликало припущення про те, що аеропорт насправді приховує таємну військову базу або навіть концтабір.



І чому, запитують прихильники теорій змови, посадочні смуги аеропорту утворюють свастику?



Куршавель, Франція. Злітна смуга  Куршавельского
аеропорту нагадує гірськолижний схил. Льотне поле завдовжки 518 м трохи короткувате, але ухил вгору під 18.5 градусів швидко зупиняє сідаючі літаки. Пілотам потрібен спеціальний дозвіл, щоб мати право здійснювати тут посадку.



Міжнародний аеропорт «Принцеса Джуліана», Сінт-Маартен. Мрія любителя поспостерігати за літаками: літаки приземляються в аеропорту - третьому за завантаженістю в Східних Карибах - буквально в декількох метрах над головами відпочиваючих! Злітно-посадочна смуга була реконструйована кілька років тому і була подовжена, що зробило приземлення трохи менш страшними.



Гібралтар. Відсутність плоских поверхонь в крихітному Гібралтарі означає, що єдина злітна смуга півострова розсічена навпіл його найбільш завантаженою автомобільною дорогою, і єдине, що заважає зіткнення між Боїнгом-747 і яким-небудь «Фордом» - це парочка тендітних бар'єрів.

 

Аеропорт «Хуанчо Є. Іраскін», Нідерландські Антильські острови. Ця злітно-посадочна смуга точно не для людей зі слабкими нервами. Маючи довжину всього в 396 метрів, вона підходить лише для маленьких літаків, і пілоти вважають її однією з найскладніших для приземлення. З одного боку у смуги високі пагорби, а з трьох інших круті обриви.



Міжнародний аеропорт Кансай, Японія. Щоб справитися з відсутністю місця, інженери спорудили цей острівний аеропорт в трьох милях від узбережжя Осаки. Роботи зайняли близько семи років, і споруда настільки велика, що його видно з космосу. Чи добре були витрачені 20 млрд доларів? Можливо, ні, так як глобальне потепління може призвести до того, що вся споруда опиниться під водою буквально через кілька десятиліть.



Аеропорт Паро, Бутан. Оточений 5000-метровими горами Гімалаїв, аеропорт Паро вимагає від пілотів видатних навичок. Розріджене повітря аеропорту, що знаходиться на висоті 2235 м, лише ускладнює процес приземлення.



Аеропорт Тензінг-Хілларі, Непал. Ще один пекельний напрямок для нервових пасажирів. Відрізняється величезною горою на одному кінці і 1000-метровим урвищем на іншому. Його злітно-посадкова смуга має довжину 527 м, а розташований він на висоті 2860 м. Лише два інших аеропорти розташовані ще вище - Міжнародний аеропорт Ель-Альто в Болівії і Чамдо Бангда в Тибеті.



Аеропорт Барра, Шотландія. Чекаєте не дочекаєтеся, коли можна буде потрапити з літака на пляж? Відправляйтеся на Гібрідські острови, де шотландські піски використовуються як тимчасовий злітно-посадкові смуги з 30-х років минулого століття. Аеропорт приймає тисячу рейсів на рік, але лише в періоди відливу.

Джерело: http://naviny.by
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2913 | Додав: wiktor | Теги: страшні аеропорти, аеропорти світу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar