Головна » 2010 » Ноябрь » 18 » НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ у Казахстані
18:09
НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ у Казахстані
Казахстан, нафтові родовища, НАК "Нафтогаз України", Толкін, Боранколь, Табіл      НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ Толкін, Боранколь і блоку Табіл, що в Мангістауської області, Казахстан. Про це йдеться у тендерних документах "Нафтогазу". У вересні НАК оголосив тендер на оцінку запасів і ресурсів нафти і газу родовищ Толкін, Боранколь і блоку Табіл.

Зазначений тендер, як випливає з повідомлення "Нафтогазу" у Віснику державних закупівель, не відбувся - всі конкурсні пропозиції було відхилено.

У тендерній документації до зазначених торгів повідомляється, що потенційний переможець повинен провести оцінку підрахованих запасів і ресурсів зазначених активів на підставі цін на нафту і газ, оцінку прав власності, податків, експлуатаційних та капітальних витрат "Нафтогазу України" у разі придбання родовищ.

Крім того, переможець повинен провести збір, аналіз, систематизацію та аудит геолого-геофізичних і геолого-промислових матеріалів по родовищами Толкін, Боранколь і блоку Табіл станом на 1 січня 2010, а також визначити очікуваний чистий дохід і дисконтований очікуваний чистий дохід по кожній оціненої категорією запасів вищевказаних активів.

Також, серед конкурсних умов, - проведення незалежної оцінки запасів і ресурсів нафти і газу за вищевказаними об'єктів відповідно до вимог Союзу інженерів-нафтовиків (SPE).

Геологічні запаси газу на родовищі Толкін оцінюються від 26 до 36 млрд. куб. м. У 2008 році видобуток газу на цій площі досяг 2,3 млрд. куб. м газу.

Запаси нафти родовища Боранколь складають більше 3 млн. тонн.

Видобутком вуглеводнів на родовищах Толкін, Боранколь і блоку Табіл з 2000 року займалися компанія "Толкіннафтогаз" і спільне казахстансько-молдавське підприємство "Казполмунай".

У 2008 році Фінансова поліція Казахстану порушила кримінальні справи проти 4 громадян Молдови, які в різні періоди керували зазначеними компаніями.

Після цього суд наклав арешт на контракти "Казполмунайя" і "Толкіннафтогазу" на розвідку і видобуток вуглеводневої сировини, а також на 100% частки участі в статутному капіталі і на все рухоме і нерухоме майно компаній.

За повідомленнями казахстанських ЗМІ, серед бенефіціарів "Толкіннафтогазу" указувалися Terra Raf Trans Trading Limited (Кіпр), і компанія ASCOM SA (Молдова).

Як повідомлялося, "Нафтогаз Україна" є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україну.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1513 | Додав: wiktor | Теги: Табіл, Боранколь, Толкін, Казахстан, НАК Нафтогаз України, нафтові родовища | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar