-->Головна » 2010 » Ноябрь » 18

Індіанці відкрили Європу на 500 років раніше, ніж Колумб – Америку

індіанці, Європа, Америка, відкриття, Колумб       Іспанські вчені висунули гіпотезу, згідно з якою аборигени американського континенту відкрили Європу за п'ять століть до того, як Христофор Колумб – Америку.

Як повідомляє The Daily Telegraph, до такого висновку вчені прийшли після аналізу знайдених в Ісландії останків, що належать до X століття. Дослідники вважають, що саме тоді прибули в Європу пе ... Читати далі»

18.11.2010

Потепління в Антарктиді може привести до аномально холодних зим в Європі

потепління, похолодання, Антарктида, Європа, холодна зима        Німецькі вчені дійшли висновку, що загальне потепління в північній півкулі може призвести до екстремально холодних зим в Європі і на півночі Азії.

Автори дослідження вважають, що аномальне скороче ... Читати далі»

18.11.2010

НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ у Казахстані

Казахстан, нафтові родовища, НАК "Нафтогаз України", Толкін, Боранколь, Табіл      НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ Толкін, Боранколь і блоку Табіл, що в Мангістауської області, Казахстан. Про це йдеться у тендерних документах "Нафтогазу". У вересні НАК оголосив тендер на оцінку запасів і ресурсів нафти і газу родовищ Толкін, Боранколь і блоку Та ... Читати далі»

18.11.2010

До Сейшельських островів підведуть підводний інтернет-кабель

Сейшели, острови, інтернет, підводний кабель       Сейшельський архіпелаг підключать до основної кабельної інфраструктурі мережі інтернет. Відповідний договір підписала компанія Alcatel-Lucent і компанія Seychelles Cable System, повідомляється в офіційному прес-релізі, повідомляє Лента.ру.

Довжина підводного кабелю, який простягнеться від танзанійського Дар-ес-Салама до столиці Сейшел Вікторії, складе 1900 кіломе ... Читати далі»

18.11.2010

На західному схилі Арарату, можливо, виявлено метеоритний кратер

Арарат, вулкан, метеоритний кратер, Єреван        Вчені з Єреванського державного університету і Кембріджського університету виявили відносно великий кратер на західному схилі Арарату.

Кратер знаходиться на висоті близько 2 100 м в точці з координатами 39 ˚ 47 '30''с. ш., 44 ˚ 14 '40''в. д. Його діаметр становить 60-70 м, а глибина сягає 15 м. На фотографії видно, що він має округлу форму з чітко окресленими к ... Читати далі»

18.11.2010

Кардинальних кліматичних змін в Індії залишилося чекати двадцять років

кліматичні зміни, Індія, прогноз, Кашмір       Протягом двадцяти років середня температура в Індії може перевищити показник 1970-х на 2 ˚ C, що призведе до серйозної зміни мусонного циклу і завдасть непоправної шкоди сільському господарству, а також різко погіршить ситуацію з доступом до питної води.

Додайте до цього до збільшення інтенсивності повеней в одних регіонах та посухи - в інших. Малярія пошириться ... Читати далі»

18.11.2010

ООН виходить на орбіту

ООН, супутник, орбіта Землі, UNESCOSat       Організація Об'єднаних Націй вперше задумалася про вихід на космічні простори. Заплановано створення супутника, призначеного для розвитку освіти та міжнародного співробітництва в галузі науки.

На щастя, $ 5 млн буде витрачено не тільки на пропаганду. Апарат UNESCOSat вийде на орбіту з низкою корисних вантажів. Наприклад, Технологічний інститут штату Флорида (США ... Читати далі»

18.11.2010

Австралія в загальному списку зниження народжуваності

Австалія, народжуваність, демографія, зниження народжуваності, рейтинг країн     В Австралії знижується народжуваність і зростає середній вік батьківства та материнства. Згідно з даними австралійського Бюро статистики, з 295 738 немовлят, що народилися в країні в минулому році, 55 937 народилися у мам у віці між 35 і 39 роками, в той час як у матерів у віці 20-24 роки народилося лише 42 067 дітей.
 &nbs ... Читати далі»

18.11.2010