Головна » 2010 » Апрель » 16 » Несправності на МКС
19:57
Несправності на МКС
  У результаті поломки системи охолодження Міжнародної космічної станції (МКС) космонавтам з шатла Discovery, можливо, доведеться зробити незапланований вихід у космос, що призведе до продовження місії з 13 до 15 днів. Початково передбачалося, що шаттл відстикується від станції 17 квітня, а 19 квітня - приземлиться на Землю, повідомляє РБК.
  Рішення про те, чи буде виконаний цей додатковий вихід, фахівці NASA приймуть сьогодні. Раніше було заплановано три виходи в космос, в час яких космонавти замінили зіпсовані гіроскоп, а також від'єднали порожній бак для рідкого аміаку, який використовується в системі охолодження, і замінили його на новий. Проте коли космонавти спробували запустити систему, виявилося, що один із вентилів не відкривається, а виправити це автоматично - неможливо. Тепер NASA належить вирішити, кому доручити це завдання. Космонавтам, які залишаться на МКС, після відльоту шатлу Discovery або ж тим, хто на ньому полетять. В останньому випадку космонавти з шатла будуть змушені затриматися на станції ще на добу, поки не усунуть поломку.
 Треба зауважити, що і політ самого шатла на цей раз не обійшовся без неприємностей. У шаттла Discovery, що стартував до МКС з космодрому імені Дж. Кеннеді на мисі Канаверал, США, була виявлена несправність антени. Шаттл не міг транслювати дані на Землю.
   До речі, цього разу на станції був встановлений свого роду рекорд: вперше в історії в космосі одночасно перебувають відразу чотири жінки. До прибулої на станцію на кораблі «Союз» Трейсі Колдуелл-Дайсон (Tracy Caldwell Dyson) приєдналися Дотті Меткалф-Лінденбургер (Dottie Metcalf-Lindenburger) і Стефані Вілсон (Stephanie Wilson) із США, а також астронавт з Японії Наоко Ямазакі (Naoko Yamazaki) .

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1607 | Додав: wiktor | Теги: МКС, discovery, міжнародна космічна станція, несправності | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar