Головна » 2014 » Сентябрь » 9 » Американські астронавти провели урок географії прямо з МКС
12:51
Американські астронавти провели урок географії прямо з МКС

Астронавти Майк Хопкінс і Рік Мастраккіо, що представляють США в 38-й міжнародній експедиції на МКС, провели своєрідний урок географії прямо з космічної станції, використовуючи земну кулю замість глобуса. Завдяки 360-градусному куту огляду в панорамної контрольній вежі, наявної на модулі космічної обсерваторії станції астронавти змогли надати на відео дивну картину земної кулі.

Відеоролик, викладений на порталі YouTube в рамках проекту Inside the ISS («МКС зсередини»), починається з виду Європи з космосу. Зокрема, астронавти продемонстрували глядачам Сицилію, а також вулкан Етна, розташований на території Італії.

Слідом за Європою Майк Хопкінс і його співвітчизник Рик Мастраккіо показали свої рідні місця - Сан-Франциско, знаменитий висячий міст Золоті Ворота, перекинутий через протоку у цього міста, базу американських ВПС Edwards, найбільше місто Техасу Х'юстон, озеро Мічіган, а також Нью-Йорк .

Не залишили осторонь американські астронавти і свою малу батьківщину - штат Коннектикут, звідки родом Рик Мастраккіо, і штат Міссурі - батьківщину Майка Хопкінса.

Фото: http://edaua.net/wp-content/uploads/2010/04/astronaft.jpg
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/11472-amerikanskie-astronavty-proveli-urok-geografii-pryamo-s-mks/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2109 | Додав: wiktor | Теги: урок, астронавти, США, МКС, географія, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar