Головна » 2010 » Май » 13 » Перероблятись шкідливо для здоров'я
16:42
Перероблятись шкідливо для здоров'я
Група вчених під керівництвом Міан Віртанен (Mianna Virtanen), епідеміолога Фінського інституту гігієни праці (Finnish Institute of Occupational Health) в Хельсінкі, Фінляндія, та Університетського коледжу Лондона (University College London), Великобританія, з'ясувала, що люди, котрі регулярно переробляють і працюють 10 -11 годин на день значно збільшують ризик появи серцевих захворювань, повідомляє BBC News. Результати дослідження були опубліковані в журналі European Heart Journal.

Дослідники врахували в процесі роботи відомі фактори ризику для серця, - такі, наприклад, як куріння. Виявилося, що навіть при їх відсутності люди, що працюють на 3-4 години на день більше, ніж належить за нормативами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ, World Health Organization, WHO), мають на 60% більше ризику розвитку серцевих захворювань. Так, 369 із 6 тис. обстежених людей померли від серцевих захворювань, серцевого нападу або  ангіни. Зв'язок між кількістю годин надмірної роботи та розвитком хвороб в ході дослідження була очевидна.

На думку вчених, тому може бути кілька пояснень. З одного боку, люди, які проводять більше часу на роботі, мають менше часу на фізичні вправи, розслаблення і відпочинок. З іншого боку, збільшення кількості робочих годин може означати збільшення стресу і напруженості на роботі, наслідком чого стає депресія.

До речі, нещодавно група вчених з Данії виявила, що велика напруга і стреси на роботі можуть збільшувати ризик розвитку серцевих захворювань у жінок. Вони досліджували 12 тис. медсестер і доглядальниць. У ході дослідження піддослідні  у віці від 45 до 64 років повинні були розповісти про те, яке напруження вони відчувають на роботі. Спостереження за учасницями велося протягом 15 років, до 2008 року. За цей час у лікарні було доставлено 580
піддослідних з ішемічною хворобою серця, включаючи 369 випадків стенокардії та 138 серцевих нападів.

Взявши до уваги фактори ризику, такі як куріння і діабет, вчені виявили, що жертвами серцевих недуг на 35% частіше ставали ті, хто описував напругу на роботі як дуже сильну. Коли ж був врахований вік учасниць, з'ясувалося, що істотно частіше за інших від проблем з серцем страждають жінки молодше 50 років.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1605 | Додав: wiktor | Теги: епідеміологія, серцеві захворювання, робота, дослідження медиків | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar