Головна » 2010 » Июнь » 8 » Російський біолог збирається розвивати екологічний туризм на Чернігівщині
21:35
Російський біолог збирається розвивати екологічний туризм на Чернігівщині
 Сприяти розвитку екологічного туризму на Чернігівщині, навчаючи людей зливатися воєдино зі світом дикої природи, пізнавати його, розуміти і сприяти його збереженню - з такою пропозицією на форумі "Чернігівщина туристична-2010" виступив один із його учасників, старший науковий співробітник біосферного заповідника "Брянський ліс" (Росія), кандидат біологічних наук Сергій Кругликов.

На виїзному семінарі, що проходив у рамках форуму, він розповів, що від усіх інших видів туризму екологічний відрізняється присутністю в групі спеціально навченого спеціаліста, так званого інтерпретатора або тлумача природи. Саме він допомагає учасникам походу чи прогулянки налагодити контакт з природою, пізнати її і пройти маршрут, не нашкодивши їй, а, навпаки, по-можливості, допомігши.

Основними об’єктами екологічного туризму зазвичай стають національні парки, заказники, пам’ятники природи, культурно-історичні пам’ятки заповідних територій; а клієнтами - студенти, любителі кіно- і фотозйомки природних об’єктів, всі хто цікавиться рослинним і тваринним світом і просто любить милуватися їх красою.

В Росії, за словами С. Кругликова, екологічний туризм впроваджується ентузіастами більше 10 років. Сам біолог пройшов відповідне навчання за програмою Всесвітнього Фонду дикої природи у фахівців з Данії і має фах інтерпретатора. В Чернігівській області він готовий проводити екосплави на плотах по Десні, в ході яких туристи виходитимуть на берег і вивчатимуть природу, доторкнувшись до неї тілом і душею.

Програму "Екосплав", як пояснив Сергій Кругликов, він рекламує з метою вивчення попиту на такі мандрівки серед туристів України і прилеглих до неї територій Росії та Білорусі.

Як повідомлялося раніше, Міжрегіональний туристичний форум "Чернігівщина туристична-2010" проходив у Чернігові 4-6 червня 2010 року. Четвертий рік поспіль його організовує головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації. Захід проводиться з метою збільшення потоку туристів у регіон, налагодження співробітництва між туристичними організаціями, обміну досвідом та встановлення ділових контактів. В цьогорічному форумі брали участь представники з України, Росії, Білорусі та Болгарії.

Джерело: http://cult.gov.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1258 | Додав: wiktor | Теги: Сергій Кругликов, Чернігівщина, екологічний туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar