-->Головна » 2010 » Июнь » 08

Україна наблизилася до "хвоста" списку миролюбних країн

  За підсумками минулого року Україна (яка в 2009-му збільшила дохід від продажу зброї в 1,5 рази) посіла 97-ме місце (зі 149-ти) у рейтингу миролюбних країн Global Peace Index. Таким чином, Україна у порівнянні з попереднім рейтингом, "впала" на 15 пунктів, наблизившись до хвоста списку.

Найбільш мирною країною було визнано Нову Зеландію. До першої трійки також увійшли Ісландія та Японія. Далі йдуть Австрія, Норвегі ... Читати далі»

08.06.2010

Російський біолог збирається розвивати екологічний туризм на Чернігівщині

 Сприяти розвитку екологічного туризму на Чернігівщині, навчаючи людей зливатися воєдино зі світом дикої природи, пізнавати його, розуміти і сприяти його збереженню - з такою пропозицією на форумі "Чернігівщина туристична-2010" виступив один із його учасників, старший науковий співробітник біосферного заповідника "Брянський ліс" (Росія), кандидат біологічних наук Сергій Кругликов.

На виїзному семінарі, ... Читати далі»

08.06.2010

Міжнародна наукова конференція "Фундаментальні і прикладні геоморфологічні дослідження: стан, проблеми, напрями"

Міжнародна наукова конференція
"Фундаментальні і прикладні геоморфологічні дослідження: стан, проблеми, напрями"
присвячена 60-річчю кафедри геоморфології і палеогеографії Львівського національного університету імені Івана Франка

11-13 листопада 2010 року

Україна, м.Львів ... Читати далі»

08.06.2010

Амазонські ліси горять

  У амазонських тропіках збільшується кількість пожеж, що знищують ліс, повідомляє BBC News. Колектив учених з університету Ексетера (University of Exeter), Велика Британія, і Національного інституту космічних досліджень (National Institute for Space Research), Бразилія, проаналізував супутникові дані про збезлісення і лісові пожежі і прийшли до висновку, що при горінні амазонських лісів може виділятися така ж кількість вуглеки ... Читати далі»

08.06.2010

Сміттєвий готель

   Ханс-Юрген Шульт (Hans-Jürgen Schult), німецький художник, що прославився скульптурами з пластикових пакетів та іншого виду відходів, спроектував готель в Римі, матеріалом до споруди якого послужив сміття, повідомляє РБК. В готелі під назвою «Corona Save The Beach Hotel» всього два поверхи, а одночасно поміститися в ньому може лише 10 людей.

Споруда готелю велася в рамках кампанії п ... Читати далі»

08.06.2010

Сором'язливі пасажири

  Багато людей не здатні відрізнити живіт вагітної жінки від черевних жирових відкладень і, щоб не потрапити в халепу, не поступаються місця майбутнім мамам, повідомляє Daily Mail. Два дослідження, проведені у Великобританії сайтом gurgle.com і благодійною організацією Tommy's, показали, що 84% вагітних жінок (на 29-40 тижнях гестації) змушені стояти в громадському транспорті. І це при тому, що на пізніх термінах вагітності 42% ж ... Читати далі»

08.06.2010

Крокодили, що полюбляють мандрувати

   Група вчених під керівництвом доктора Хаміша Кемпбелла (Dr Hamish Campbell) з університету штату Квінсленд (University of Queensland), Австралія, простежила шляхи близько 20 крокодилів з гирла  північноавстралійської річки, використовуючи ехолоти та супутникові зйомки. Вони з'ясували, що рептилії, що мешкають в солоній воді, цілком здатні п ... Читати далі»

08.06.2010

До Землі наближається "смарагдова" комета

   Як повідомляє NASA, повідомлення з сайту якої цитує РІА «Новини», комета C/2009 R1, відкрита в 2009 році австралійцем Робертом Макнотом (Robert McNaught), наближається до Землі. Приблизно через тиждень, 15 червня, наблизившись до Землі на мінімальну відстань 1,135 астрономічних одиниці (близько 170 млн км), вона буде видно неозброєним оком у північній півкулі. Зараз її можна спостерігати за допомогою бінокля в північно- ... Читати далі»

08.06.2010

Конвективні потоки в мантії утворили цілі гірські хребти

  Про те, що зіткнення тектонічних плит призводить до вивержень вулканів, знає кожен третій випускник середньої школи. Але чому деякі вулкани вивергаються навіть далеко від кордонів плит? Дослідники припустили, що вулкани і гори, розташовані в районі Середземного моря, наприклад, можуть рости під тиском напіврідкої мантії, «натискаючи» на земну кору знизу.

«Місце розташування підвищень і заглиблень в різних точках Зем ... Читати далі»

08.06.2010

В Україні різко зросла кількість випускників, що отримали золоті медалі

  Комітет виборців України і громадянська мережа "Опора" констатують істотне збільшення кількості золотих медалістів, що закінчили школу в 2010 році. Про це представники громадських організацій заявили на прес-конференції за результатами моніторингу зовнішнього тестування з української мови й літератури, іноземним мовам.

За словами голови правління "Опори" Ольги Айвазовської, якщо в період з 2005 по 2008 рік кількість зол ... Читати далі»

08.06.2010

ВНЗ України підвищують ціни на контрактне навчання

   ВНЗ України підвищують ціни на контрактне навчання. "Контракт" в 2010 році для першокурсників подорожчає в середньому на тисячу гривень. Точні розцінки в переважній більшості приймальних комісій ще не озвучують, посилаючись на те, що вони будуть готові лише через тиждень. Проте поступаючих плавно готують до підвищення оплати за контрактом.

"Мій син готується поступати на факультет "Комп'ютерні науки і технології" в ... Читати далі»

08.06.2010

Вчителі переписують класні журнали?

  За березень-травень 2010 року продаж класних журналів в Україні збільшився на 23-30% порівняно з аналогічним періодом 2009 року. У цей період класні журнали переписувалися для збільшення середнього балу учнів, що поступають до ВНЗ. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив керівник проекту журналу "Вісник ТІМО" Віктор Гудзінський.

"Закупівлі класних журналів збільшилися. Так, наприклад, ТОВ "Веста" - один з трьох н ... Читати далі»

08.06.2010

У США кожен п'ятий старшокласник зловживав рецептурними наркотиками

   Епідеміологи з'ясували, що кожен п'ятий старшокласник у США зловживав рецептурними наркотичними препаратами.

Згідно новій доповіді Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC), 20 відсотків учнів старших класів приймали рецептурні препарати, не прописані їм лікарем. В основному такими препаратами стають опіоїдні анальгетики, а також амфетаміни та їх аналоги, що використовуються в лікуванні синдрому г ... Читати далі»

08.06.2010

Україна вдруге виборола право на проведення Міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту

    Україна стане місцем проведення 65-ї міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту (ЄМП). Уже вдруге за понад 20-річну історію існування ЄМП, міжнародну сесію прийматиме країна, яка не є членом Євросоюзу. Відповідне рішення було прийняте міжнародним правлінням під час засідання в м. Ренн (Франція), за результатами оцінки численних заявок осередків ЄМП з різних країн Європи. Цього разу місцем проведення ... Читати далі»

08.06.2010

Дівчину вбило блискавкою за мить до заручин

  Американець вирішив освідчитися своїй дівчині під час романтичної прогулянки на вершині гори. Але поки він підшукував потрібні слова, вона загинула від удару блискавки.

Мешканець штату Теннессі, 30-річний Річард Батлер, заздалегідь придбав обручку та запросив свою дівчину на романтичну прогулянку в гори, щоб на вершині освідчитися їй. Але шлюбну пропозицію він зробити так і не встиг – за мить до цього, ... Читати далі»

08.06.2010