Головна » 2010 » Июнь » 8 » Сміттєвий готель
20:30
Сміттєвий готель
   Ханс-Юрген Шульт (Hans-Jürgen Schult), німецький художник, що прославився скульптурами з пластикових пакетів та іншого виду відходів, спроектував готель в Римі, матеріалом до споруди якого послужив сміття, повідомляє РБК. В готелі під назвою «Corona Save The Beach Hotel» всього два поверхи, а одночасно поміститися в ньому може лише 10 людей.

Споруда готелю велася в рамках кампанії по збереженню європейських пляжів і морських ресурсів, що проводиться пивоварної фірмою Corona Extra з 2008 року. Сміття для спорудження готелів брався з різних європейських пляжів: очікується, що будівля буде нагадувати про шкоду, що наноситься людьми природі. На офіційному сайті проекту можна повідомити про надмірно забрудненому пляжі або забронювати кімнату в готелі.

«Навколо світу» раніше писав, що деякі популярні британські пляжі поховані під шаром пластикового сміття. Щорічне дослідження, проведене Товариством охорони морської природи (Marine Conservation Society), показало, що кількість пластикових пакетів, пляшок, мотузок і обгорток на пляжах збільшилося за останні 15 років на 121%. Майже половину цього сміття залишають на піску відпочиваючі, і тільки 15% - це сміття з риболовецьких суден, прибитий до берега. Тільки на одному пляжі прибиральники сміття виявили 16243 пластикових пляшки, 7393 пакетів і 7025 фрагментів пластикових столових приладів, підносів, соломинок і чашок.

Ханс-Юрген Шульт не єдиний, кому спало на думку використовувати сміття для створення нового. Британські столичні магазини почали продавати екологічно чисте взуття ще на початку 2009 року. За словами авторів колекції, для виготовлення взуття використовувалася оббивка сидінь громадського транспорту, шкіряні обкладинки для проїзних документів і чекових книжок, а підошва на третину зроблена з автобусних покришок.

Було випущено кілька серій екологічно чистого  взуття, причому кожна серія названа на честь тієї гілки метро, сидіння з якої були використані в процесі. Пара таких черевик коштує £ 60. Згідно твердженням авторів, в них входить оплата посадки одного дерева в межах кільцевої дороги навколо Лондона.

Джерело:  http://www.vokrugsveta.ru

Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1735 | Додав: wiktor | Теги: екологічна акція, готель зі сміття, Ханс-Юрген Шульт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar