Головна » 2011 » Июнь » 5 » Сьогодні Всесвітній день довкілля
08:29
Сьогодні Всесвітній день довкілля
 всесвітній день довкілля, довкілля, 5 червня, збережи Землю  Сьогодні святкують Всесвітній день довкілля. Заснований згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 1972 р. у день відкриття Конференції ООН з проблем довкілля (Стокгольм, 5 – 16 червня 1972 р.).
    Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день довкілля. Для Організації Об'єднаних Націй це один з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.
   Встановлений у 1972 році Генеральною Асамблеєю ООН на ознаменування початку роботи Стокгольмської конференції з проблем довкілля. Відповідно до іншої резолюції, прийнятої Генеральною Асамблеєю тоді ж, було створено Програму ООН з навколишнього середовища.
   Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський чинник в питання охорони довкілля; дати людям можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади.
    Всесвітній день довкілля - "народна подія", що супроводжується вуличними мітингами, парадами велосипедистів, "зеленими" концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, висадженням дерев, а також кампаніями із рециркуляції відходів і прибирання території.
Фото: dovkillya.blogspot.com
Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://news.liga.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4337 | Додав: wiktor | Теги: 5 червня, довкілля, всесвітній день довкілля, збережи Землю | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar