Головна » 2010 » Май » 8 » Сучасні судна ловлять рибу гірше вітрильників XIX століття
08:30
Сучасні судна ловлять рибу гірше вітрильників XIX століття
  Навіть досконалість сучасних риболовецьких судів не дозволяє їм працювати ефективніше, ніж вітрильники кінця XIX століття. Кількість багатьох промислових риб скоротилася в 100 і більше разів, що загрожує рибам та рибалкам.

Британський рибальський флот зараз змушений працювати в 17 разів старанніше, ніж у 1880-х роках, щоб добути ту ж кількість риби.

Дослідники з Університету Йорка і британського Товариства охорони морського середовища використовували урядові дані з обсягів виловленої риби та розміри риболовецького флоту, щоб проаналізувати зміну рибних ресурсів після 1889 року.

Обсяги риби, виловленої тральних способом, досягли максимуму в 1937 році. Тоді у Великобританії видобувалося в 14 разів більше риби, ніж сьогодні. У порівнянні з 1889 роком в Англії та Уельсі зараз видобувається в чотири рази менше риби. Особливо постраждали такі придонні види, як камбала або різні види палтуса. Їх доступність знизилася на 94%.

«При всій його технологічній досконалості сьогоднішній тральний флот набагато менш успішний, ніж вітрильні судна кінця XIX століття, через різке падіння рибних ресурсів», - розповідає Рут Тарстен (Ruth H. Thurstan) з Університету Йорка.



Серед тих промислових видів, що найбільше постраждали в британських водах від промислового рибальства, - пікша, тріска, палтус і камбала. Так, за сто з гаком років (з 1889 по 2007 рік) палтуса стало ловити в 500 разів важче, пікшу - у 100 разів, камбалу - у 20 разів. Кількість тріски скоротилося на 87%.

Вчені також відзначають, що попередні оцінки зміни рибних запасів виявилися надмірно оптимістичними.

Дослідники впевнені, що необхідні законодавчі зміни, щоб знизити втрати у морському середовищі, яка заподіюється рибним ловом. За їх словами, необхідне серйозне втручання, щоб виправити наслідки більш ніж сторіччя активного промислу.

Результати дослідження з'явилися в журналі Nature Communications.

Джерело: http://www.oceanology.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1757 | Додав: wiktor | Теги: вилов риби, вітрильник, морський промисел, університет Йорка, британське Товариство охорони морсь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar