-->Головна » 2010 » Май » 08

Україна на 95 місці за світовим індексом щастя

  Світовий індекс щастя показує ефективність, з якою країни світу "конвертують" природні багатства в тривале і щасливе життя своїх громадян.

При розрахунку всесвітнього індексу  щастя використовуються три показники: вплив людини на природу ("ecological footprint" / "екологічний слід"), тривалість життя і задоволеність життям.

Чим більший індекс, тим країна витрачає меншу кількість ресу ... Читати далі»

08.05.2010

Міжнародний форум "Green Talents" 2010

  Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Федеративної Республіки Німеччина оголошує про початок конкурсного відбору серед молодих науковців для участі в Green Talents - Міжнародному форумі молодих фахівців в галузі раціонального використання ресурсів для сталого розвитку екології. До участі в конкурсі запрошуються наукові співробітники з усього світу.

Конкурс, що проходить під патронажем Міністра ос ... Читати далі»

08.05.2010

Сучасні судна ловлять рибу гірше вітрильників XIX століття

  Навіть досконалість сучасних риболовецьких судів не дозволяє їм працювати ефективніше, ніж вітрильники кінця XIX століття. Кількість багатьох промислових риб скоротилася в 100 і більше разів, що загрожує рибам та рибалкам.

Британський рибальський флот зараз змушений працювати в 17 разів старанніше, ніж у 1880-х роках, щоб добути ту ж кількість риби.

Дослідники з Університету Йорка і британського Товариства охо ... Читати далі»

08.05.2010