Головна » 2011 » Февраль » 9 » Судан офіційно поділять на дві держави
22:41
Судан офіційно поділять на дві держави
  Центральна виборча комісія у Південному Судані опублікувала остаточні результати референдуму щодо незалежності і підтвердила, що майже 99% виборців проголосували за від'єднання від півночі. Референдум відбувся минулого місяця і вже тоді очікували такого результату.

Раніше президент Судану Омар Башір сказав, що приймає та вітає такий результат, оскільки він відображає волю мешканців півдня. Ще до початку референдуму, який проходив кілька днів, пан Башір наголошував, що південь очікує нестабільність у разі відокремлення. Він висловлював припущення, що південь не зможе створити стабільної держави для своїх громадян. Референдум був частиною Мирного договору 2005-го року, який поклав край десяткам років громадянської війни.

Таким чином Південь Судану може стати найновішою країною світу 9 липня 2011 року. Назву країни поки що не обрали. Нова держава постане перед багатьма проблемами, серед яких етнічна напруженість, нерозвинута інфраструктура та низький рівень життя. Але, принаймні зараз, на вулицях панує оптимістичний настрій та святкування після років страждань та конфліктів, внаслідок яких загинули 2 мільйони людей. Незважаючи на те, що Південний Судан має поклади нафти, прибутки він буде змушений ділити з урядом Півночі, оскільки територією півночі проходить трубопровід до моря.

Використано матеріали http://www.geograf.com.ua
Фото: csmonitor.com
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1553 | Додав: wiktor | Теги: Південний Судан, Судан, референдум, поділ країни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar