-->Головна » 2011 » Февраль » 09

Плотина загрожує Амазонці

Плотина загрожує Амазонці

Амазонка, протести, Бразилія, плотина, гребля    У місті Бразиліа, столиці Бразилії, сотні представників тубільних народів протестують проти зведення третьої в світі за величиною греблі на річці Амазонка, повідомляє BBC News. Лідери цих акцій створили петицію, яку підписали вже близько півмільйона людей. Фахівці із захисту навколишнього середовища заявляють, що зведення греблі завдасть шкоди найбільшою тропі ... Читати далі»

09.02.2011

В Ісландії прокидається вулкан

В Ісландії прокидається вулкан

    Група ісландських геологів стверджує, що в країні існує ризик нового виверження вулкана, повідомляє The Telegraph. Учасники групи досліджували землетрусу навколо Бардарбунга (Bárdarbunga), другого за величиною вулкана Ісландії. Тепер Палле Ейнарсон (Pall Einarsson), професор геофізики в університеті Ісландії (University of Iceland), вважає, що вулкан проявляє ознаки активності, що може служити достатньою причиною для х ... Читати далі»

09.02.2011

У Новій Зеландії виявили залишки Восьмого чуда світу

У Новій Зеландії виявили залишки Восьмого чуда світу

На дні гірського озера Ротомахана в Новій Зеландії виявили залишки Рожевих терас, які називають Восьмим чудом світу.

Рожеві тераси разом з Білими терасами облямовували озеро Ротомахана. Обидві тераси були частиною великої геотермальної системи, і за їх сходами стікала вода, що б'є з гарячих гейзерів. Як правило кварцові відкладення бувають білими - і такі Білі тераси, більш великі і розкішні, ніж незвичайні Рожеві терас ... Читати далі»

09.02.2011

Україна займає 3 місце по експорту ячменю у світі

Україна займає 3 місце по експорту ячменю у світі

   Україна в 2011 р. займає 3 місце за обсягами експорту ячменю, займаючи 16,7% світового ринку, 4 місце (6%) з експорту кукурудзи та 6 (5,4%) - за обсягами експорту пшениці. Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Незважаючи на несприятливі природні умови 2010 р., вітчизняним аграріям вдалося виростити 39,2 млн. тонн зерна, з яких 16,8 млн. - пшениця, 11,9 млн. - кукурудза і 8,5 млн. тонн - ячмінь», - йдеться в повідомленні. ... Читати далі»

09.02.2011

Всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді

Всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді

     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оголошує Всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді, присвячених 20-й річниці незалежності України

На виконання Указу Президента України від 1 листопада 2010 р. N 990 «Про відзначення 20-ї річниці незалежності України» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оголошує Всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт учнівської та студент ... Читати далі»

09.02.2011

Українські полярники продовжать наукові дослідження в Антарктиці

Українські полярники продовжать наукові дослідження в Антарктиці

Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації, Семиноженко, полярники, Антарктида     Українські полярники в Антарктиді продовжать дослідження з біології, метеорології, геології, геофізики і океанології протягом наступних десяти років. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко під час інтернет-мосту з українськими полярниками з наг ... Читати далі»

09.02.2011

Глобальне ожиріння

Глобальне ожиріння

     Урбанізація стимулює розвиток мережі швидкого харчування. Час - гроші. Міський житель воліє отримати "миттєву вигоду", а старість зустріти з десятками кілограмів зайвої ваги і букетом захворювань.

Факти:

- З 1980 року кількість людей на нашій планеті, які страждають від ожиріння, подвоїлося.

- У 2008 році кількість жінок, які страждають від ожиріння (ІМТ> 30,00 кг/м2) ідентично кількості жінок, я ... Читати далі»

09.02.2011

Третина росіян вважає Сонце супутником Землі

Третина росіян вважає Сонце супутником Землі

   Опитування, проведене ВЦВГД до Дня російської науки (8 лютого), показало, що 32 відсотки росіян вважають Сонце супутником Землі. Причому з 2007 року кількість людей, що помиляються в цьому питанні  тільки зросла (минулого разу таку відповідь дали 28 відсотків респондентів).

Складнощі у росіян викликало таке явище, як радіація - 11 відсотків жителів Росії вважають, що радіоактивне молоко стає безпечним після кип'ятіння, а ... Читати далі»

08.02.2011

Гідрометцентр: у другій половині лютого похолодає до -28 °

Гідрометцентр, прогноз, погода, похолодання, Україна, лютий    Найближчим часом в Україну очікується незначне похолодання, потім - потепління, а з середини лютого в деяких регіонах можливі морози до -25-28 ° С

«Похолодання в Україні почнеться 10 лютого, але воно не буде дуже сильним. Температура повітря знизиться вночі до -5-10 ° С і вдень до 0-5 морозу. 11-12 лютого, навпаки, буде незначне підвищення температури, пов'язане з переміщенням цикло ... Читати далі»

08.02.2011

У Криму стало більше туристів за рахунок соціальних путівок

У Криму стало більше туристів за рахунок соціальних путівок

Крим, Турист, Туризм, Рахунок, соціальні путівки  Кількість відпочиваючих в кримських здравницях збільшилася на 39,7% у порівнянні з минулим роком

Станом на початок лютого санаторно-курортні установи і туристичні підприємства автономії взяли 22,5 тис. організованих відпочиваючих. Здравниці заповнені на 26,7%. Про це повідомляє Міністерство курортів і туризму Криму.

У цілому відпочили в Криму 68,8 тис. чоловік. Це на чверть більше, ніж ... Читати далі»

08.02.2011

Судан офіційно поділять на дві держави

Судан офіційно поділять на дві держави

  Центральна виборча комісія у Південному Судані опублікувала остаточні результати референдуму щодо незалежності і підтвердила, що майже 99% виборців проголосували за від'єднання від півночі. Референдум відбувся минулого місяця і вже тоді очікували такого результату.

Раніше президент Судану Омар Башір сказав, що приймає та вітає такий результат, оскільки він відображає волю мешканців півдня. Ще до початку референдуму, який проходив кілька дні ... Читати далі»

08.02.2011

В країні невивчених уроків...

В країні невивчених уроків...

   Перемігши динозаврів і закони спадковості, люди заселили всю Землю та заснували держави. Однак багато хто з них є державами-примарами: про них говорять по телевізору і пишуть у газетах, проте їх місцезнаходження залишається таємницею. 95 відсотків молодих американців не уявляють, де би міг перебувати Афганістан. У довільному місці на карті світу шукають Ізраїль, Ірак та Іран три чверті мешканців Штатів. Десять відсотків американців упевнені, ... Читати далі»

08.02.2011

У жовтні 2011 року відбудеться VIII з`їзд Українського мінералогічного товариства

У жовтні 2011 року відбудеться VIII з`їзд Українського мінералогічного товариства

   За повідомленням Президії і Ради Українського мінералогічного товариства, восени 2011 року відбудеться VIII з`їзд УМТ.

Основна тема з’їзду – "Мінералогія України сьогодні: проблеми, досягнення, перспективи”:

- Стан і проблеми мінералогічних досліджень в Україні;
- Мінералогія у вузах України та на виробництві;
- Мінералогічні музеї України;
- Нові мінерали України;
- Мінерально-сировинна база України;
- Мінерали ... Читати далі»

08.02.2011

"Казкову" карту України почали малювати в Києві

   В Києві почали створювати "казкову" карту, яка об'єднає всю інформацію про місця народження героїв українського фольклору та сучасних казок. Як повідомила автор проекту створення карти, керівник Всеукраїнської мистецької агенції "Традиція" Марина Применко, серед перших героїв, які потраплять на карту, будуть відомі українські богатирі Кирило Кожум'яка і Котигорошко, коротун Незнайко і навіть Коза-дереза, чиє місце народження, відповідно до к ... Читати далі»

08.02.2011