Головна » 2011 » Январь » 9 » Троє українських лижників застрягли на Монблані
18:17
Троє українських лижників застрягли на Монблані
   Французькі рятувальники висловлюють все більшу тривогу щодо долі трьох українських лижників, які застрягли з минулого четверга на Монблані у Французьких Альпах.

Ці побоювання пояснюються значним посиленням вітру, що робить практично неможливою будь-яку операцію з порятунку туристів. Українці вийшли у лижний похід на перевал Бренва у Верхній Савойї, однак виявилися блокованими на цій висоті.

Французькі рятувальники з підрозділу високогірної жандармерії в Шамоні повідомили, що метеоситуація значно ускладнилася.

За їх словами, з сьогоднішнього дня сила вітру буде посилюватися і буде неможливо доставляти українським спортсменам продовольство і газ, брак яких вони вже відчувають.

Сильні снігопади останніх днів також зробили сніговий покрив дуже нестійким, і пересуватися по ньому небезпечно.

Поки що рятувальникам вдається підтримувати з лижниками візуальний та радіозв'язок. За даними AFP, лижники вирили нору в снігу і встановили намет. Стан їхнього здоров'я наразі не викликає занепокоєння у працівників гірської жандармерії.
Фото: 4turista.ru
Джерело: http://ua.korrespondent.net
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1562 | Додав: wiktor | Теги: рятувальники, Шамоні, Альпи, лижники, монблан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar