Головна » 2011 » Август » 7 » День народження світового альпінізму
10:58
День народження світового альпінізму
  день народження, альпінізм, Монблан, Альпи, сходження, альпініст   225 років тому (1786) французькі альпіністи (провідник Жак Бальма і лікар Мішель Паккар) вийшли на штурм Монблану і 8 серпня вперше у світі підкорили найвищу вершину західноєвропейських Альп. Цю дату вважають офіційним Днем народження світового альпінізму.
  Альпіні́зм — вид спорту, що основною метою ставить сходження природні та штучні скелі та стіни, зокрема на гірські вершини.
  Як правило, технічна частина маршруту — від сотень метрів до декількох кілометрів, при цьому протягом всьому маршруту, як правило, не існує стаціонарних точок страховки. Сходження в залежності від складності і протяжності маршруту може тривати від декількох годин, до декількох днів, тижнів і навіть місяців.
   Виділяють альпійський і гімалайський стилі сходжень.
   Альпійський стиль — це послідовний підйом на вершину разом з всім спорядженням.
  Гімалайський стиль відрізняється попередньою підготовкою маршруту сходження, провішуванням страхувальних мотузок (перил), встановленням проміжних таборів, доставкою спорядження і кисню в ці табори, що передбачає багаторазові підйоми і спуски з табору в табір. Гімалайський стиль — це своєрідна облога гори, що займає іноді 2-3 місяці, але саме така тактика дозволила досягнути вершин Евереста та інших восьмитисячників.
  Розрізняють одинадцять категорій складності маршрутів: 1Б, 2А, 2Б, 3А, 3Б, 4А, 4Б, 5А, 5Б, 6А, 6Б.
Фото: extremplanet.ru
Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://uk.wikipedia.org
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2240 | Додав: wiktor | Теги: Сходження, Альпи, день народження, Альпініст, альпінізм, монблан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar