Головна » 2010 » Декабрь » 16 » У Мережі з'явилась карта захворювань
21:28
У Мережі з'явилась карта захворювань
focus.ua
GoogleMaps, карта онлайн, захворювання населення, вогнища хвороб     У Мережі з'явився проект, де зібрані і викладені на карту світу GoogleMaps дані про всі спалахи захворювань на нашій планеті

Холера, що поширена на території всіх 10 провінцій Гаїті, забрала життя двох з гаком тисяч чоловік. Жертвами вірусу грипу H5N1 стали 113 єгиптян. У місті Алегріа на філіппінському острові Себу лютує тиф. У Ньюарку (штат Огайо) зареєстрований непідтверджений випадок (або навіть кілька випадків) ешерихії, спричиненої бактерією E. coli, повідомляє cybersecurity.ru.

З 9 грудня 2010 року можна зайти на сайт HealthMap.org, де зібрані і викладені на карту світу GoogleMaps дані про всі спалахи захворювань на нашій планеті. Кожен день HealthMap збирає десятки повідомлень такого типу, і тепер лікарі, співробітники служб охорони здоров'я, мандрівники і будь-які інші зацікавлені особи можуть бачити, в яких регіонах світу поширюються ті чи інші хвороби.

HealthMap відноситься до числа картографічних додатків, число яких постійно зростає. Використовуючи можливості Інтернету, мобільних пристроїв і системи геопозиционирования GPS, ці програми надають свіжу, критично важливу інформацію про поширення захворювань і стихійних лих службам порятунку, лікарям, добровольцям і всім іншим громадянам. Багато хто з цих дивних і, як правило, безкоштовних додатків дозволяють оперативно направити допомогу туди, де вона особливо потрібна в даний момент, і тим самим врятувати людські життя.

HealthMap дає користувачеві можливість переглядати докладну інформацію про захворювання та події і передавати її по електронній пошті і через популярні соціальні мережі. Ці повідомлення для твіттера, тексти і мейли попереджають місцеві влади та громадян про розповсюдження смертельних хвороб і підказують, де та чи інша хвороба може поширитися найближчим часом.

Дані про епідемію холери на Гаїті і повенях в Пакистані виведені на домашню сторінку. У звітах обов'язково зазначаються джерела інформації та її рейтинг в залежності від рівня епідеміологічної небезпеки. Карта та пов'язані з нею дані надаються безкоштовно будь-якому користувачеві.

HealthMap переглядає 50.000 веб-сайтів на годину і кожен день «прочісує» близько тисячі звітів. На думку творців сайту, HealthMap став системою раннього попередження для прогнозування і попередження нових загроз (в першу чергу, інфекційних захворювань). Вони пишаються тим, що саме HealthMap перший розпізнав загрозу поширення вірусу H1N1 за два дні до офіційного підтвердження з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

З технологічної точки зору, HealthMap являє собою додаток на базі Apache і Linux, яке використовує різні технології Google, включаючи GoogleMaps зі знайомими всім «кнопками» для вказівки точних місць, де зареєстровано захворювання. Такі програми, як HealthMap, ніколи не заробили б без Інтернету, послуг GPS і мобільних телефонів.

Джерело: http://www.focus.uа
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2745 | Додав: wiktor | Теги: GoogleMaps, захворювання населення, карта онлайн, вогнища хвороб | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar