-->Головна » 2010 » Декабрь » 16

До вихідних в Україні погіршиться погода

olichka1.hiblogger.net
Український гідрометеорологічний центр, заметіль, погіршення погоди, прогноз       У найближчі дні в Україні очікується погіршення погодних умов, прогнозує Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики обіцяють місцями хуртовини, налипання мокрого снігу, на дорогах очікується ожеледиця. У Криму пориви вітру до 25-30 метрів в секунду. Середня те ... Читати далі»

16.12.2010

Географічна близькість вчених важлива для якості наукових робіт

3dnews.ru
Гарвардський університет, наукові публікації, географічна близкість, якість робіт        Статті фахівців, що працюють в безпосередній близькості один від одного, виявилися більш популярними (тобто їх частіше цитували в статтях інших учених), ніж статті, автори яких працюють у різних місцях. Такий висновок було зроблено за підсумками аналізу публікацій дослідників з ... Читати далі»

16.12.2010

ГУАМ організує "літні школи" для молодих вчених

vestikavkaza.ru
ГУАМ, міжнародні організації , літня школа, молоді вчені     В Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ визначили пріоритетні напрями співробітництва в галузі культури, науки та освіти.

Як повідомили УНІАН у Секретаріаті ГУАМ, напередодні в Києві під головуванням молдавської сторони відбулося 5-е засідання Робочої групи з питань культури, науки та освіт ... Читати далі»

16.12.2010

З Чернівецької області вивезли небезпечні пестициди

onews.com.ua
пестициди, отрутохімікати, Чернівці, Управління охорони навколишнього середовища    Чернівці повністю позбуліся пестицидів. 30-ть з половиною тонн відправілі на утілізацію до Польщі. Тім годиною, в Україні залішається Ще мінімум 20 тисяч тонн простроченої отруту, якої Ще Тільки планують позбутіся. Приклад регіону, Який вже Може дихати вільно - Далі у сюжеті Олени Цинтьен.

... Читати далі»

16.12.2010

Вчені досліджують найпівнічніший «муміфікований» ліс

physorg.com
остров Елсмір, муміфікований ліс, Канада, Арктика    На канадському острові Елсмір виявлений найпівнічніший з «муміфікованих» лісів. Дерева збереглися під обвалом, що стався в кінці неогенового періоду, повідомляє Компьюлента.

Вчені сподіваються у міру танення льоду виявити ще більше старовинних лісів по всій Північній Америці. З одного боку, деревина почне гнити і виділят ... Читати далі»

16.12.2010

У Мережі з'явилась карта захворювань

focus.ua
GoogleMaps, карта онлайн, захворювання населення, вогнища хвороб     У Мережі з'явився проект, де зібрані і викладені на карту світу GoogleMaps дані про всі спалахи захворювань на нашій планеті

Холера, що поширена на території всіх 10 провінцій Гаїті, забрала життя двох з гаком тисяч чоловік. Жертвами вірусу грипу H5N1 стали 113 єгиптян. У місті Алегріа на філіппінському ... Читати далі»

16.12.2010

Геологічну галузь профінансовано на суму 532 млн грн

focus.ua
фінансування, геологічна галузь, бюджет, профспілка геології, геодезії та картографії України      Станом на 1 грудня 2010 року геологічну галузь профінансовано на суму 532 млн грн, в тому числі понад 103 млн грн погашено заборгованість із зарплатні за минулий рік. Тобто фактично цього року галуззю отримано близько 428 млн грн. Про це повідомив голова ЦК профспілки геології, геоде ... Читати далі»

16.12.2010

Концепція системи туристичної інформації – результат українсько-польського проекту

svitzaochi.livejournal.com
Центр європейської співпраці, Польща, Карпатський регіон, Чернівці, система туристичної інформації     Спільний проект «Знаємо, куди йдемо. Співпраця органів самоврядування у сфері розвитку Карпатської системи туристичної інформації» завершився розробкою концепції такої системи. Його виконували Регіональні фонди підтримки підприємництва по Івано-Франківській т ... Читати далі»

16.12.2010

Білих ведмедів можна врятувати

www.vokrugsveta.ru      
популяція, білі ведмеді, Арктика, парникові гази     Негайне скорочення викиду парникових газів здатне уберегти популяцію білих ведмедів в Арктиці від вимирання, пише BBC News.

Не дивлячись на раніше висловлювалися побоювання, критична межа танення арктичних льодів ще не пройдена. Зупинивши викиди CO2 та інших парникових газів, ... Читати далі»

16.12.2010

Крижаний маяк

www.vokrugsveta.ru      
маяк, США, Огайо, озеро, лід       Маяк в американському штаті Огайо перетворився на крижану скульптуру після того, як на нього розпорошили воду з озера, повідомляє BBC News. Тепер відома будова повністю покрито льодом і зовсім змінилося, так що дізнатися його практично неможливо. У південній частині США поширилася несподіван ... Читати далі»

16.12.2010