Головна » 2010 » Август » 5 » У водах Ла-Маншу британці виявили нове Лохнеське чудовисько
09:19
У водах Ла-Маншу британці виявили нове Лохнеське чудовисько
Лох_несс, чудовисько    У Великобританії з'явилося нове чудовисько, яке може скласти конкуренцію знаменитій Нессі, яка нібито водяться в шотландському озері Лох-Несс, пишуть Известия.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в англійському графстві Девон британці на ім'я Джил Пірс вдалося сфотографувати дивовижну істоту у водах Ла-Маншу.

Це відбулося в трьох десятках метрів від берега біля міста Пейнтон в затоці Тор-Бей, ланцюжок морських курортів берег якого давно вже названо "англійською Рів'єрою".

Цікаво, що сама Джил спочатку не знаходила на поверхні води нічого підозрілого. Як їй здавалося, вона просто зняла морську черепаху, яка підкралася до рибного косяка. Однак при перегляді фотографій з'ясувалося, що до черепахи ця істота не має відношення, і що вона більше схожа на плезіозавра.

Незабаром знайшовся й другий свідок - житель Пейнтона на ім'я Грем Окслі, який протягом півгодини спостерігав за поведінкою дивної тварини у водах затоки, коли вигулював собаку на пляжі.

Здебільшого істота перебувала у воді, проте кожні п'ять хвилин спливала на поверхню. Врешті-решт він кинувся додому за відеокамерою, але коли повернувся, то непроханий гість вже відпливав. Однак він встиг розгледіти, що чорний виступ куполоподібної форми, що піднімається з води, на черепашачий панцир схожий не був, оскільки мав не еліпсоподібну, а фактично круглу форму.

У результаті свідки звернулися за консультацією до експертів. Спочатку керівник Програми різноманітності форм життя при Товаристві захисту морської фауни Пітер Річардсон вважав, що тварина все-таки могла бути черепахою, або шкірястою, або зеленою. Проте потім при більш уважному розгляді знімків він відкинув первинну версію.

"На даний момент це непізнана і загадкова істота, і ми просто не знаємо, ким би вона могла бути. Дві людини повідомили нам про те, що бачили її, що її довжина становить близько трьох метрів, що у неї маленька голова, а довжина шиї - 2,5 фути (76-77 см). Якщо судити по фотографіях, то вона виглядає так, як могла б виглядати Китова акула за умови, що її хвостовий плавець переплутали з головою, проте люди, які її бачили, стверджують, що у неї і без того були великі плавники, а сама істота схожа розміром на морського лева ", - повідомив Річардсон.

Нагадаємо, в квітні цього року в Британії стали надбанням гласності секретні документи, з яких стало відомо, що в 1930-і роки уряд обговорював питання про існування лохнеського чудовиська. Про те, що британський уряд серйозно розглядав версію упіймання лохнеського чудовиська, стало відомо зі службових записок, що зберігаються в Національному архіві Шотландії.

Раніше читач британського таблоїду The Sun стверджував, що під час перегляду зображень із супутника на сайті Google Earth йому вдалося побачити Нессі.

***

Перша згадка про Лохнеське чудовисько відноситься до 565 року н.е., коли, згідно апокрифу, Святий Колумб побачив дивне водне чудовисько.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1663 | Додав: wiktor | Теги: Лох_несс, чудовисько | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar