Головна » 2010 » Апрель » 29 » Лохнеське чудовисько - оприлюднено секретні документи
22:30
Лохнеське чудовисько - оприлюднено секретні документи
    У Шотландії на виставці в Единбурзі вперше представлені документи, присвячені знаменитому лохнесському чудовиську, на яких довгий час стояв гриф секретності. Як виявилося, в 1930-і роки депутати британського парламенту серйозно обговорювали проблему упіймання цієї  міфічної істоти.
   У Національному архіві Шотландії (NAS) знайдені документи, в яких зафіксовані дані про Лох-Несське чудовисько, повідомляє Orange News. Бажаючі можуть з ними ознайомитися (англійською мовою). У паперах, датованих 1930-ми роками, зокрема, йдеться про те, що "існування цього створення не підлягає сумніву". Так, в архіві виявлено лист начальника поліції портового міста Інвесса (Inverness) до представника шотландського відділення уряду Великобританії. У своєму листі на ім'я заступника державного секретаря у справах Шотландії офіцер поліції Вільям Фрейзер (William Fraser) закликає владу захистити
Лох-Несське чудовисько. "У тому, що в озері Лох-Несс мешкає якесь дивне створення, сумніватися не доводиться. Але я не можу сказати, чи володіє поліція достатніми повноваженнями, щоб захистити його", - говоритися в листі Фрейзера.
  
 Поліцейський написав також, що на водне чудовисько готується облава, і хоча він попросив учасників майбутнього полювання не вбивати монстра, він не сподівається на те, що його послухають. Питання про існування та захисту Нессі було піднято на засіданні парламенту в 1933 році. В результаті влада вирішила, що на березі Лох-Несса необхідно виставити спеціальний патруль, який розставить капкани, в які могло попастися стародавнє Лохнеське чудовисько. Як свідчать джерела, чудовисько збиралися взяти "живим або мертвим".

Патруль повинен був спочатку сфотографувати чудовисько, а потім спробувати зловити його так, щоб не травмувати. У 1938 році начальник поліції міста Інвернес, поруч з яким знаходиться озеро Лох-Несс, Вільям Фрейзер написав лист на захист Нессі до Міністерства у справах Шотландії. Поліцейського турбували плани людей, озброєних спеціальним гарпуном, захопити чудовисько у полон. За повідомленням Фрейзера, в експедицію в Форт-Аугустус для піймання Нессі повинні були відправитися близько 20 осіб. На закінчення Фрейзер писав: "Те, що в озері Лох-Несс дійсно мешкає якась загадкова істота, не залишає тепер ніяких сумнівів, проте навряд чи в поліції є повноваження захистити його".

Як розповів представник шотландського архіву, в цілому парламентарії поставилися до теми лох-Неського чудовиська скептично і потім вирішили, що не варто влаштовувати на нього полювання. "Влада прийшла до висновку, що чудовисько користується популярністю у жителів країни і вирішили не наражати на небезпеку ні його самого, ні численні розповіді про нього", - зазначив працівник архіву.

Ентузіасти вірять, що в озері Лох-Несс з найдавніших часів мешкає величезна істота, схожа на ящера. За версією прихильників легенди, чудовисько рідко показується, оскільки воно переміщається по дну озера, а також може спливати в море і повертатися назад по виритих тунелях. Проте вивчення дна Лох-Несса свідчить про те, що в озері немає подібної системи проходів.

Джерело: http://novostinauki.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 6834 | Додав: wiktor | Теги: чудовисько, Лох-Несс, секретні документи, Шотландія | Рейтинг: 3.0/2
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar