Головна » 2010 » Июнь » 3 » Учені дізналися, чому у голові піділтків "панує хаос"
09:37
Учені дізналися, чому у голові піділтків "панує хаос"
  Причиною підліткової неуважності є "занадто велика кількість сірої речовини". І хоча підлітки хочуть здаватися дорослими, насправді з організації мозкової діяльності вони більше схожі на дітей. Таке спостереження зробили британські науковці.

"В їхніх головах панує хаос від надлишку інформації. Їм складно зосередитися в класі, вони не можуть робити домашні завдання, коли поруч граються їхні молодші брати й сестри. Проте все це має фізіологічні причини ", - зазначає доктор Іруаз Дюмонтель, одна з авторів дослідження принципів роботи мозку людини в юнацькому віці, з інституту вивчення процесів пізнання при Лондонському університетському коледжі.

У дослідженні взяли участь 200 добровольців у віці від 7 до 27 років. Їм пропонувалося виконувати різні завдання, що вимагають концентрації уваги у той час, як їх намагалися відвернути різними способами. При цьому діяльність мозку відстежувалася за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Несподівано для себе дослідники виявили високу і хаотичну активність у фронтальній частині головного мозку, відповідальної за прийняття рішення. На підставі отриманих даних дослідники зробили висновок, що мозок у підлітків працює менш ефективно, ніж у дорослих.

Проблеми з концентрацією вчені пояснюють "надлишком" сірої речовини, яка відповідає за переробку інформації, що надходить. З віком кількість "сірої речовини" зменшується. Саме тому, за словами вчених, процес обмірковування у підлітків набуває хаотичного характеру.

У статті, опублікованій в журналі Journal of Neuroscience, вчені зазначають, що для остаточного формування мозку потрібен час. Цей процес може тривати до 28-29 років.

Джерело: http://tsn.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1587 | Додав: wiktor | Теги: підлітковий вік, нестабільна поведінка, сіра речовина мозку | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar