Головна » 2010 » Декабрь » 9 » В океані виявили невідоме гідротермальне джерело
19:20
В океані виявили невідоме гідротермальне джерело
art-science.com.ua
Азорські острови, гідротермальне джерело, океанологія     Німецькі океанологи виявили раніше невідоме гідротермальне джерело, розташоване в 500 км на південний захід від Азорських островів. Гідротермальні джерела з характерними метровими трубами викидають під тиском гарячу воду, температура якої сягає 300 градусів. Розташовані джерела на глибині більше кілометра, приблизно в самому центрі Атлантичного океану, повідомляє cybersecurity.ru.

Вчені кажуть, що унікальність їх знахідки полягає у двох моментах: по-перше, гідротермальні джерела - це досить рідкісне явище, по-друге, знайти джерела в регіоні, який раніше вважався непогано вивченим, також є успіхом.

Бременські вчені говорять, що знайшли термальні джерела за допомогою спеціального ехолота, який буквально побачив «стовпи гарячої води" на дні океану. При більш детальному дослідженні виявилося, що джерела також викидають значні обсяги газу, насамперед метану, і з'єднань сірки.

Відправлення відеокамери до місця джерел підтвердила здогадку вчених: навколо джерел вода набагато тепліше, насиченішим хімічними елементами і тут мешкає безліч тварин, що харчуються викидами джерел.

За словами німецьких дослідників, неподалік від знайдених джерел апаратура вказала на наявність нетипових температурних режимів, які говорять про наявність нових джерел чи навіть підводного вулкана. Зараз дослідники зайняті вивченням даного регіону.

Джередло: http://www.focus.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1479 | Додав: wiktor | Теги: океанологія, Азорські острови, гідротермальне джерело | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar