Головна » 2010 » Июнь » 8 » В Україні різко зросла кількість випускників, що отримали золоті медалі
19:55
В Україні різко зросла кількість випускників, що отримали золоті медалі
  Комітет виборців України і громадянська мережа "Опора" констатують істотне збільшення кількості золотих медалістів, що закінчили школу в 2010 році. Про це представники громадських організацій заявили на прес-конференції за результатами моніторингу зовнішнього тестування з української мови й літератури, іноземним мовам.

За словами голови правління "Опори" Ольги Айвазовської, якщо в період з 2005 по 2008 рік кількість золотих медалістів в школах перевищувала 20 тис., то в 2009 році кількість золотих медалістів різко скоротилася через незначності для вступу до ВНЗ оцінок атестата в порівнянні з результатами зовнішнього незалежного тестування.

Проте в 2010 році, після змін правил вступу до ВНЗ ця кількість знову почала зростати. Так, якщо в 2009 році з медалями школу закінчили 7 тис. випускників, то цього року число медалістів досягло 10,8 тис. осіб.

При цьому вона відзначила, що правила були змінені незадовго до початку вступної кампанії до ВНЗ, і таке різке зростання кількості медалістів може свідчити про прояви корупції у школах.

"Значне зростання за такий короткий період... говорить, що корупційні дії використовувалися", - сказала вона.

Крім того, Айвазовська повідомила, що, за інформацією, наданою її організації однією з поліграфічних фірм, у березні-квітні кількість продажів класних журналів зросла на 23%.

У квітні міністр освіти і науки Дмитро Табачник висловлював сумніви у тому, що врахування середнього балу атестата про середню освіту під час вступу до вищих навчальних закладів призведе до зростання корупції в школах.

Джерело: http://www.osvita.org.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1615 | Додав: wiktor | Теги: школа, випускники, золота медаль | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar