Головна » 2010 » Июнь » 8 » Вчителі переписують класні журнали?
19:43
Вчителі переписують класні журнали?
  За березень-травень 2010 року продаж класних журналів в Україні збільшився на 23-30% порівняно з аналогічним періодом 2009 року. У цей період класні журнали переписувалися для збільшення середнього балу учнів, що поступають до ВНЗ. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив керівник проекту журналу "Вісник ТІМО" Віктор Гудзінський.

"Закупівлі класних журналів збільшилися. Так, наприклад, ТОВ "Веста" - один з трьох найбільших торговців шкільним приладдям - відповіло офіційним листом: "На ваш запит повідомляємо, що в березні-квітні 2010 року продаж класних журналів збільшився на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року... Інформація підтверджується й іншими джерелами - дійсно, з метою підвищення середнього балу атестата класні журнали в цей період активно переписувалися", - повідомив Гудзінський.

Він пов'язує це з рішенням міністра освіти Дмитра Табачника враховувати цього року середній бал шкільного атестата під час вступу до ВНЗ.

"Дмитро Табачник, ставши міністром науки і освіти, запропонував враховувати середній бал атестата. Згідно нашому дослідженню, якщо до результатів ЗНО додати середній бал атестата, то по більшості предметів і напрямів підготовки це дійсно дає можливість краще прогнозувати подальшу успішність у ВНЗ. З одним нюансом - якщо ніхто не намагатиметься коректувати середній бал атестата. В останні три роки шкільний атестат став досить об'єктивним, оскільки не було необхідності його коректувати... У нинішній ситуації все це може перетворитися виключно на відбирання грошей у батьків", - сказав Гудзінський.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук у зв'язку з цим відзначив, що торік, коли результати ЗНО зараховувалися як результати підсумкової атестації в школі, 50% медалістів Києва (а в деяких областях - 70 під час тестування своїх результатів не підтвердили.

"В історії української освіти це вже четверта спроба враховувати середній бал шкільного атестата. Три попередніх мали місце в СРСР, і від них відмовлялися, тому що це призводило до зростання кількості позитивних оцінок, медалістів і зловживань", - відзначив Лікарчук.

Джерело: http://www.osvita.org.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 6070 | Додав: wiktor | Теги: шкільний журнал, вчителі, інститут якості освіти | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar