Головна » 2010 » Май » 7 » Віднайшли статую фараона
08:55
Віднайшли статую фараона
  Група археологів під керівництвом Захі Хавасса (Zahi Hawass), голови Вищої ради зі старожитностей Єгипту (Supreme Council for Antiquities), і єгиптолога Кетлін Мартінес (Kathleen Martinez) з Домініканської республіки в процесі пошуку гробниці Клеопатри (Cleopatra) виявили величезну чорну гранітну статую часів Птолемеїв , повідомляє Middle East Online. Статую була знайдена неподалік Олександрії, Єгипет.

За словами Захі Хавасса, знахідка представляє собою «одну з найпрекрасніших королівських статуй часів Птолемеїв, незважаючи на відсутність голови». Захі Хавасс також повідомив, що статуя зображує, по всій видимості, Птолемея IV, оскільки саме він побудував храм, біля якого вона була знайдена. Вік статуї складає більше 2 тис. років. Династія Птолемеїв правила Єгиптом між 332 і 30 роками до нашої ери. Останнім представником цієї династії стала Клеопатра.

Пошуки гробниці Клеопатри були розпочаті в квітні минулого року. Припущення про те, що прах цариці і її чоловіка Марка Антонія знаходиться саме в передмісті Олександрії, було зроблено після обстеження храму Тапосіріс Магна (Taposiris Magna) за допомогою радара. Цей храм, яким завершилося будівництво Олександрії, розташований в її західному передмісті Абу-Сір, біля озера Маріут. Тапосіріс Магна, зведений на честь Озіріса і Ізіди, приховував у собі 27 поховань. У них археологи виявили десять мумій високопоставлених осіб, дві з них були покриті золотом. Хавасс і Мартінес припускають, що тіла Клеопатри і Марка Антонія можуть виявитися неподалік. «Давньогрецький історик Плутарх стверджував, що цариця та її чоловік були поховані разом», - говорить дослідниця.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1359 | Додав: wiktor | Теги: саттуя фараона, єгипетські гробниці, грорбниця Клеопатри, єгиптолог | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar