-->Головна » 2010 » Май » 07

Загроза із минулого

Група вчених з Іркутська, Росія, виявила, що знамените мамонтеня Люба, останки якого були знайдені в 2007 році на Ямалі, померло від сибірської виразки. В результаті чого Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) не дала дозволу на вивезення мамонтеня на наукову виставку в Париж, Франція, як це було початково заплановано, повідомляє РБК.

Як пояснив Геннадій Онищенко, ... Читати далі»

07.05.2010

Voyager 2 почав предавати незрозумілу інформацію

  Як повідомляє прес-служба NASA, зонд Voyager 2, запущений у далекому вже 1977 році, раптово став передавати незрозумілі сигнали. Аномалія була відзначена вперше в ході сеансу зв'язку 22 квітня 2010.

В даний час зонд Voyager 2 знаходиться в області геліопаузи, на віддалі 13,8 млрд. км, або 13 світлових годин від Землі.

Передана апаратом на цей час інформація надзвичайно цікава, оскільки апарати Voyager 1 і 2 вп ... Читати далі»

07.05.2010

Щорічно гине близько 100 тисяч осіб від зміїних укусів

  Як повідомляє центр новин ООН, щорічно у світі п'ять мільйонів людей зазнають  зміїних укусів. У 2,5 мільйони випадків відбувається зараження  зміїною отрутою, внаслідок чого приблизно 100 тис. людей помирають і близько 300 тис. стають інвалідами. Основні жертви - діти і фермери, що живуть в бідних сільських громадах, де немає належним чином оснащених медпунктів.
07.05.2010

Віднайшли статую фараона

  Група археологів під керівництвом Захі Хавасса (Zahi Hawass), голови Вищої ради зі старожитностей Єгипту (Supreme Council for Antiquities), і єгиптолога Кетлін Мартінес (Kathleen Martinez) з Домініканської республіки в процесі пошуку гробниці Клеопатри (Cleopatra) виявили величезну чорну гранітну статую часів Птолемеїв , повідомляє Middle East Online. Статую була знайдена неподалік Олександрії, Єгипет.

За словами Захі ... Читати далі»

07.05.2010

В Європі хочуть заборонити паранджу

  Депутати швейцарського кантону Арау (Aarau) запропонували ввести заборону на носіння паранджі в громадських місцях, повідомляє РБК. За подання пропозиції до Державної ради Швейцарії проголосували 89 депутатів, проти - 33. Прихильники ініціативи пояснюють своє рішення тим, що паранджа символізує домінування чоловіка над жінкою.

Аналогічний закон зараз розглядається в сенаті Бельгії. Законопроект передбачає заборону н ... Читати далі»

07.05.2010