Головна » 2011 » Февраль » 17 » Військові союзи гарантують збереження миру
10:37
Військові союзи гарантують збереження миру
Університет Райса, мир, військовий союз, НАТО       Дослідники з Університету Райса (США) проаналізували історію військових угод з 1816 по 2001 рік і дійшли висновку, що країни, що укладають оборонні договори, рідше піддаються нападам і при цьому нападають на інших не частіше за інших.

«Нам було цікаво проаналізувати політичні рецепти, до яких вдаються не бажають воювати керівники держав, - пояснює провідний автор дослідження Ешлі Лідс. - Війна завжди обходиться дуже дорого, і не тільки з-за втрачених життів, а й з точки зору фінансових ресурсів, знищення виробничого потенціалу та інфраструктури, а також порушення торгівлі. Тому дослідження, спрямовані на виявлення заходів, які можуть запобігти війні, безцінні ».

Вчені посилаються на політичну дискусію відносно можливого вступу Грузії в НАТО. Деякі аналітики побоюються, що якщо це відбудеться, США та інші учасники блоку повинні будуть допомагати осмілів Тбілісі у війні з Росією. Більш того, багато хто вважає, що вступ до блоку заохотило б Грузію до більш агресивної політики по відношенню до Росії.

Проте дослідження американських вчених показує, що насправді вступ Грузії в НАТО не збільшить ймовірність розпалювання збройного конфлікту.

Крім країн, що входять до НАТО, Сполучені Штати пов'язані оборонними угодами з Японією, Південною Кореєю, Пакистаном та іншими державами. Якщо вірити вченим, у цих держав менше шансів стати об'єктом нападу, і в той же час вони ведуть себе менш агресивно, ніж якщо б не були союзниками США, передає Компьюлента.

Результати дослідження опубліковані в журналі Foreign Policy Analysis.
Фото: wikimedia.org
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1449 | Додав: wiktor | Теги: військовий союз, мир, Університет Райса, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar