-->Головна » 2011 » Февраль » 17

Україна на 4 місці у світі за споживанням картоплі

Україна, Картопля, Світ, Споживання      Україна знаходиться на четвертому місці у світі за споживанням картоплі на душу населення. Цей показник у нашій країні становить 133 кг при нормі 123 кг

Про це повідомив у ході другої міжнародної конференції «Комерційне плодоовочівництво в Україну-2011» директор з розвитку «Індустріальної молочної компанії» (ІМК) Олег Тодчук. На найближчі роки картопляне напрям стає для комп ... Читати далі»

17.02.2011

Росія відмовляється будувати трансбалканський нафтопровід

трансбалканський нафтопровід, Росія, Бургас-Александруполіс , Босфор, Дарданелли       Росія виходить з проекту будівництва нафтопроводу Бургас-Александруполіс в обхід проток Босфор і Дарданелли. Газета "Ведомости" пише, що російські учасники проекту - "Транснєфть", "Роснєфть" і "Газпром нафта" - оголосять про припинення його фінансування 17 лютого в ході наглядової ради оператора проекту Trans-Balkan Pipeline.

Н ... Читати далі»

17.02.2011

Через масові продажі троянд в Європі водні ресурси Кенії виснажуються

продаж троянд, Кенія, Європа, водні ресурси, проблема       Через масові продажі троянд в Європі водні ресурси Кенії виснажуються 70% квітів, що продаються по всій Європі, привозять з Кенії.

70% квітів, що продаються по всій Європі, привозять з Кенії, де для їх вирощування потрібно дуже багато води - найбільш дефіцитного і цінного її ресурсу. У результаті водні ресурси цієї африканської країни виснажуються.
... Читати далі»

17.02.2011

Військові союзи гарантують збереження миру

Університет Райса, мир, військовий союз, НАТО       Дослідники з Університету Райса (США) проаналізували історію військових угод з 1816 по 2001 рік і дійшли висновку, що країни, що укладають оборонні договори, рідше піддаються нападам і при цьому нападають на інших не частіше за інших.

«Нам було цікаво проаналізувати політичні рецепти, до яких вдаються не бажають воювати керівники держав, - пояснює провідний ... Читати далі»

17.02.2011

Україну назвали країною Інтернет-піратів

International Intellectual Property Alliance, чоргний список, Україна, інтернет-пірати       Україна потрапила в чорний список International Intellectual Property Alliance - міжнародної організації, що працює над захистом інтелектуальної власності.

Так званий Priority Watch List (список особливого спостереження), в який потрапили Росія, Україна, Таїланд та інші країни, означає, що ... Читати далі»

17.02.2011

На знімках Google Ocean співробітники сервісу розгледіли Атлантиду

Google Ocean, картографічний сервіс, Атлантичний океан, Атлантида       Співробітники картографічного сервісу Google Ocean, що дозволяє віртуально вивчати дно океану, помітили на дні Атлантичного океану перетин кількох ліній.

Отримані зображення, кажуть вони, дуже нагадують перетин вулиць у місті. Фахівці не виключає, що це можуть бути сліди затонулої Атлантиди, передає РБК daily.

Перетин прямих ліній, ... Читати далі»

17.02.2011

Геологічна служба США оцінить нетрадиційні джерела газу в Україні

нетрадиційні джерела газу, США, Геологічна служба, оцінка, Грищенко    Геологічна служба Сполучених Штатів Америки оцінить нетрадиційні джерела газу в Україні.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, про це йдеться у Спільній заяві за результатами третього засідання українсько-американської Комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося 15 лютого у Вашингтоні під ... Читати далі»

17.02.2011

Вина глобального потепління

глобальне потепління, кількість опаді, Канада, снігопад, злива, дощ   Дві групи дослідників встановили, що зливові дощі і снігопади стали значно сильніше, повідомляє Associated Press. Таким чином, вчені вперше вказали на зв'язок глобального потепління зі збільшенням кількості опадів, які часто викликають сильні повені. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature.

Перша група вчених з Канади і Шотландії розглянула силь ... Читати далі»

17.02.2011

Чорнобильський "заповідник"

Чонобиль, заповідник, ЧАЕС, фауна, 30 км, зона ураження   Чорнобиль є "зручним" полігоном для вчених-дослідників, які вивчають вплив радіації на біологічні системи. Щороку публікуються нові захоплюючі результати досліджень.

У 2009 році Тімоті Муссо біолог університету Південної Кароліни, повернувшись з Чорнобиля, оприлюднив результати досліджень ентомофауни 30-кілометрової зони відчуження ЧАЕС. За даними проведених досліджень раді ... Читати далі»

17.02.2011