Головна » 2010 » Июнь » 8 » ВНЗ України підвищують ціни на контрактне навчання
19:44
ВНЗ України підвищують ціни на контрактне навчання
   ВНЗ України підвищують ціни на контрактне навчання. "Контракт" в 2010 році для першокурсників подорожчає в середньому на тисячу гривень. Точні розцінки в переважній більшості приймальних комісій ще не озвучують, посилаючись на те, що вони будуть готові лише через тиждень. Проте поступаючих плавно готують до підвищення оплати за контрактом.

"Мій син готується поступати на факультет "Комп'ютерні науки і технології" в ДонНТУ. Природно, у гарному результаті тестів не може бути упевнений ніхто, і ми прораховуємо всі можливі варіанти. На Дні відкритих дверей в університеті розповідали, що контрактних місць на ці спеціальності досить. Лише на рік платити доведеться вже не 8 тис. грн, як раніше, а аж до 10 тис. грн. Плюс ще 3 тис. грн коштує військова кафедра", - розповів батько донецького випускника Олександр.

Але деякі ВНЗ вже зараз офіційно озвучують попередні розцінки наступного року. Так, в приймальній комісії Донецького державного університету управління повідомили, що найдешевша спеціальність ВНЗ "Менеджмент" подорожчала з 8700 грн до 9500 грн за рік навчання, а найдорожча "Право" - з 12 тис. грн до 12,9 тис. грн на рік.

А в Донецькому національному медичному університеті ім. М.Горького вирішили залишити ціни для поступаючих на торішньому рівні і підвищити вартість навчання лише для студентів з третього по шостий курс. На цих курсах ціна найдорожчої спеціальності ВНЗ - "Стоматологія" - зросла з 15 тис. грн до 16,8 тис. грн на рік. А вартість навчання на найдешевшій спеціальності ВНЗ - "Педіатрія" - підвищилася з 12 тис. грн до 13 тис. грн на рік.

Зазвичай з початком вступної кампанії розцінки на контракти в кожному конкретному ВНЗ можна порівняти на сайті www.vstup.info.

"Поки що ВНЗ присилають нам свої попередні розрахунки, а 9 червня буде засідання міністерської комісії, де їх затверджуватимуть. Комусь понизять, наприклад, на 100 гривень, комусь, навпаки, - додадуть. Після 15 червня розцінки вже будуть на сайті vstup.info", - повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Джерело: http://www.osvita.org.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1764 | Додав: wiktor | Теги: контарктне навчання, вузи україни, ціни на навчання | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar