Головна » 2010 » Май » 16 » Закоханих пограбували
23:41
Закоханих пограбували
Замки, що висіли на Мості мистецтв (Pont des Arts), одному з найвідоміших мостів Парижа, Франція, таємничим чином зникли через тиждень після того, як влада висловила своє незадоволення «прикрасами», повідомляє Daily Telegraph. На мості висіло майже 2 тис. різних замків з намальованими серцями та ініціалами. За традицією, що склалася закохані пари прикріплювали ці замки до огорожі моста, а ключі або викидали в Сену на знак безсмертної любові, або зберігали, щоб відкрити замок при наступному візиті до Парижа.

Але минулого тижня уряд Парижа назвав замки «більмом на оці» і сказав, що буде ставити питання про збереження національної спадщини. Зокрема, з метою збереження цієї спадщини чиновники визнали за необхідне з часом всі замки прибрати. Тим не менш, вони обіцяли зробити це лише після того, як знайдуть їм інше притулок - наприклад, металеві дерева, на які замки можна буде перевісити.

На цьому тижні, за одну ніч практично все зникло. Природним чином, у викраденні підозрюють муніципалітет, проте офіційний представник адміністрації міста все заперечує. На думку невдоволених, видалення замків може негативно позначитися на репутації Парижа як міста закоханих.

Треба зауважити, що Париж - не єдине місце, де живе подібна традиція. Закохані прикріплюють замки на загородженнях і мостах в Росії, Італії, Бельгії і Китаї. Невідомо, звідки пішла ця традиція. Італійці приписують право першості собі, посилаючись на романтичну новелу «Я хочу тебе» (Ho voglia di te) Федеріко Моччіа (Federico Moccia), де герой і героїня прикріплюють замок зі своїми іменами до ліхтарному стовпі неподалік від Риму, цілуються і викидають ключ до Тібру .

Втім, можливість прикріпити замок до мосту - далеко не єдина принада Парижа. Безліч туристів приїжджають подивитися знамениті пам'ятники - собор Паризької Богоматері (Notre-Dame de Paris), собор Святого серця Ісуса (Sacré Cœur), споруджений в 1875 році в пам'ять про жертви Паризької комуни; Лувр (Musée du Louvre) і Ейфелеву вежу (Tour Eiffel ). Привертають туристів і музеї сучасного мистецтва - експозиції Центру Помпіду (Centre Pompidou), «Майстерня Альберто Джакометті» (L'atelier d'Alberto Giacometti) і «Ів Кляйн» (Yves Klein), знаменитий Музей д'Орсе (Musée d'Orsay) і багато іншого.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1899 | Додав: wiktor | Теги: міст закоханих, Замок, париж, традиція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar