Головна » 2011 » Июнь » 25 » Між Парижем і Амстердамом літатимуть літаки на соняшниковій олії
08:53
Між Парижем і Амстердамом літатимуть літаки на соняшниковій олії
Амстердам, Париж, авіакомпанія, літак, соняшникова олія  Матеріали для палива були зібрані з різних готелів, ресторанів і фабрик, а потім передані на переробку в США.
  Нідерландська авіакомпанія KLM збирається використовувати перероблений кулінарний жир в якості палива. Зокрема, перевізник з вересня планує організувати 200 рейсів з Парижа в Амстердам і назад, заправляючи літаки "біокеросіном", до складу якого входять 50% соняшникової олії для смаження і 50% традиційного гасу.
  До такого кроку KLM підштовхнула постанову Євросоюзу про те, що всі авіалінії до 2012 року на рейсах до Європи повинні будуть скоротити обсяг викидів вуглецю на 3%.
  Керуючий директор компанії Каміль Ерлінгс заявив, що матеріали для палива були зібрані з різних готелів, ресторанів і фабрик, а потім передані на переробку в США.
  Щоб лайнери на соняшниковій олії піднялися в повітря, KLM належить отримати спеціальний дозвіл. Авіапарк, за запевненнями керівництва компанії, не відчуває технологічних змін.
  Зазначимо, що голландський авіаперевізник почав дослідження, пов'язані з біопаливом, кілька років тому. Так, в 2009 році відбувся експеримент: Boeing-747 заправили сумішшю біопалива і звичайного авіаційного гасу, на ньому працював один з чотирьох двигунів. На борту літака знаходилися 40 осіб, включаючи міністра економіки Нідерландів. 90-хвилинний політ пройшов успішно.
Фото: rol.ru
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1875 | Додав: wiktor | Теги: амстердам, Літак, соняшникова олія, париж, авіакомпанія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar