Головна » 2011 » Июнь » 23 » Зарубіжні вчені допоможуть зберегти степи України
13:56
Зарубіжні вчені допоможуть зберегти степи України
Яків Дідух, степ, зарубіжні вчені    Зберегти українські степи допоможуть закордонні вчені. Науковці, які вивчають степи, провели виїзну конференцію на Херсонщині. До тамтешнього заповідника Саги завітали 80 вчених із 20 країн Європи. Про що домовилися - знають наші кореспонденти.
   Іноземні науковці у захваті від української природи. Кажуть, багато місцевих комах і рослин не зустрінеш ніде у світі, лише тут. У Європі таких степів уже не залишИлось. Географ Лаума з Латвії фотографує агалик-траву.
    Лаума Густіна, географ (Латвія):
  - Олана Монтана або щось таке. Це незвична рослина для моєї країни. Хоча, здається, у піщаних лісах я бачила дещо схоже, але не так рясно.
   Доктор Юрген із Німеччини дивується: в Україні лише 1 відсоток диких степів, а це мізер для території, половина якої розташована в степовій зоні.
    Юрген Денглер, доктор біології (Німеччина):
   - Ви повинні використовувати це для екотуризму, це справжній скарб для вашої країни! Багато людей із Західної Європи, якби знали, що у вас є такі місця, приїхали б сюди. І, можливо, ці степи принесли б вам більше грошей, аніж розорані поля.
   Українські вчені закордонним колегам радіють, бо з їхнім візитом сподіваються на краще. Адже зараз - нарікають дослідники - держава не надто допомагає у збереженні степів, тому їх площі щороку зменшуються.
     Яків Дідух, професор, доктор біологічних наук:
      - Коли ми говорим, що треба робити от те-то те-то, нам кажуть - та, а ви бачите, що в Західній Європі нема, і грантів вам з Західної Європи не дають. А тепер, я думаю, ми будемо мати підтримку цих вчених і це для охорони буде, має велике значення.
   Просто обгородити заповідну територію для збереження степу - мало, кажуть науковці. Ця екосистема потребує допомоги людей. А без певних видів тварин степи втрачають і рослинний світ. Що загрожує знищенню природних степів України.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2919 | Додав: wiktor | Теги: Яків Дідух, зарубіжні вчені, степ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar