-->Головна » 2011 » Июнь » 23

Зарубіжні вчені допоможуть зберегти степи України

Яків Дідух, степ, зарубіжні вчені    Зберегти українські степи допоможуть закордонні вчені. Науковці, які вивчають степи, провели виїзну конференцію на Херсонщині. До тамтешнього заповідника Саги завітали 80 вчених із 20 країн Європи. Про що домовилися - знають наші кореспонденти.
   Іноземні науковці у захваті від української природи. Кажуть, багато місцевих комах і рослин не зустрінеш ніде у світі, ... Читати далі»

23.06.2011

Спека почне вбивати більше, ніж холод

парникові гази, глобальне потепління, спека, жертви   Неухильне зростання концентрації парникових газів продовжує викликати підвищення глобальної температури. З цим все більш-менш зрозуміло, а от ступінь чутливості людського суспільства до глобального потепління вивчена поки не занадто докладно.
  Група фахівців з Іспанії, Франції та Швейцарії розглянула зв'язок між температурою, вологіс ... Читати далі»

23.06.2011

Місяць не зможе «втекти» від Землі,

 Космос, Земля, Вчений, Місяць   Припущення, що Місяць в майбутньому може покинути свою орбіту і перетворитися в самостійну планету Сонячної системи суперечать постулатам небесної механіки. Про це заявили російські астрономи, опитані агентством РІА Новини. Раніше багато інтернет-ЗМІ з посиланням на слова гендиректора «космічного» ЦНДІ машинобудування Геннадія Райкунова повідомили, що в майбутньому Місяць може ... Читати далі»

23.06.2011