Головна » 2010 » Июнь » 1 » Жінка-мауглі з Камбоджі через три роки знову повернулася в ліс
21:47
Жінка-мауглі з Камбоджі через три роки знову повернулася в ліс
  Дівчина-мауглі, яку знайшли в 2007 році в камбоджійському лісі, знову повернулася в джунглі.
   Як повідомляє The Daily Telegraph, жінка так і не зуміла пристосуватися до людського суспільства.
  У восьмирічному віці Рочом Пнгіен пропала в джунглях і провела там 18 років, після невдалих спроб пристосуватися до людського суспільства, вона зникла в лісі.
  Три роки Пніген провела серед людей, але так і не змогла вивчити ні кхмерської мови, ні місцевої говірки. Вона не навчилася ходити, продовжуючи повзати або шкутильгати згорбившись, відмовлялася носити одяг і кілька разів намагалася піти назад у ліс.
  Як повідомив її батько, місцевий поліцейський Сал Лоу, останнім часом спроби її реінтеграції в людське суспільство почали приносити плоди.
"Минулого вівторка увечері вона роздяглася і втекла з будинку, ні сказавши ні слова нікому з членів родини. Навіть за день до втечі з дому вона все ще допомагала домашнім збирати овочі. Очевидно, вона повернулася в ліс, і ми поки не можемо знайти її", - заявив батько.
   Чудова знахідка Рочом у 2007 році і спроби навчити її життя в людському суспільстві заінтригували Камбоджу, де жінку-мауглі також називають дівчинкою-напівтвариною через її дикий зовнішній вигляд і нездатність розмовляти людською мовою, замість чого вона видавала звуки, які більше нагадують мукання і рев тварин.
  Батько звинувачує в зникненні дочки духів лісу. Він також звернувся до провісник долі за допомогою в пошуках. Чаклуну доведеться заплатити вагомий гонорар. Це один дикий буйвол, одна свиня, одна курка і чотири глечика вина. Без такого підношення дочку знайти не вдасться, стверджує чаклун.
   Місцеві правозахисники не вірять у втручання лісових духів і вказують, що жінка безуспішно намагалася пристосуватися до людського суспільства, а тому страждала від стресу.
  "Очевидно, вона перенесла важкі події в джунглях, які вплинули на її здатність говорити", - вважають вони. Одна з громадських організацій Камбоджі висловила думку, що восьмирічна дитина не могла би вижити наодинці в лісі - отже, її викрали і виростили в ув'язненні невідомі злочинці.
    Рочом вперше пропала в 1989 році, коли разом зі своєю сестрою переганяла буйвола через ліс. ЇЇ сестру так і не знайшли, а Рочом була виявлена на початку 2007 року - місцевий фермер упіймав її на крадіжці їжі. Батьки впізнали Рочом за шрамами на руці і взяли її в родину. Сал Лоу відмовився від проведення генетичної експертизи, яку пропонували для доказу спорідненості.

Джерело: http://tsn.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1337 | Додав: wiktor | Теги: жінка-мауглі, соціальне середовище, камбоджа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar