-->Головна » 2010 » Июнь » 01

Привіт з пустелі Гобі

   У центральній частині Китаю вчора можна було спостерігати грандіозне видовище, схоже на сцену з голлівудського фільму - на невелике село поблизу м. Голмуд (Golmud) обрушилася піщана буря. Гігантська хмара з тонн піску рухалося зі швидкістю близько 21 м / хв. День перетворився на ніч, видимість впала до 180 м, повідомляє Daily Mail. Припинився шторм так само швидко, як розпочався: вітер раптово стих, і хма ... Читати далі»

01.06.2010

Жінка-мауглі з Камбоджі через три роки знову повернулася в ліс

  Дівчина-мауглі, яку знайшли в 2007 році в камбоджійському лісі, знову повернулася в джунглі.
   Як повідомляє The Daily Telegraph, жінка так і не зуміла пристосуватися до людського суспільства.
  У восьмирічному віці Рочом Пнгіен пропала в джунглях і провела там 18 років, після невдалих спроб пристосуватися до людського суспільства, вона зникла в лісі.
  Три роки Пніген провела серед людей, але т ... Читати далі»

01.06.2010

У Великобританії школяр за 12 років навчання жодного разу не пропустив заняття

  Підліток Стівен Бут з Великобританії встановив своєрідний рекорд: за 12 років навчання він жодного разу не пропускав уроки, попри кашель і застуду.
   У школяра, якому зараз 16 років, 100-процентна відвідуваність занять у школі.
 Викладачі середньої школи міста Кідсгрув були так вражені прагненням хлопчика вчитися, що йому був вручений сертифікат на суму 50 фунтів на купівлю подарунків.
  Стівен, яки ... Читати далі»

01.06.2010

"Укргазвидобування" завершило будівництво установки компремірування газу на Любешівському родовищі

   ДК "Укргазвидобування" завершила будівництво установки компремірування газу на Любешівському газовому родовищі у Львівській області, повідомляє прес-служба компанії. Передбачається, що введення в експлуатацію нової установки дозволить компенсувати природне падіння видобутку газу на Любешівському, Бережницькому, Східно-Любешівському родовищах і збільшити видобуток з 30 до 190 тис. ку ... Читати далі»

01.06.2010

Німецькі та українські вчені знайшли в українській економічній зоні Чорного моря поклади газогідратів

   Німецькі та українські вчені знайшли в українській економічній зоні Чорного моря поклади газогідратів, якими можна забезпечити Україну енергією протягом 1,5 тисячі років.

Про це повідомив заввідділом радіаційної і хімічної біології Інституту біології південних морів доктор біологічних нау ... Читати далі»

01.06.2010

Вірогідність потужного землетрусу біля західних берегів США недооцінювалася

  Група американських геологів, очолювана Крісом Голдфінгером (Chris Goldfinger) з Університету штату Орегон, представила уточнену оцінку ймовірності того, що в найближчі 50 років поблизу району Тихоокеанського Північно-Заходу (включає штати Вашингтон і Орегон і канадську провінцію Британська Колумбія) відбудеться землетрус магнітудою 8, 0 або вище.
... Читати далі»

01.06.2010

З'ясували секрет міцності Великої Китайської стіни

  Хіміки встановили, що до складу розчину, що скріплюють кам'яні блоки споруди, входила клейка рисова каша.

За словами професора університету провінції Чжецзян, робітники, що будували Велику китайську стіну під час правління династії Мін, близько 600 років тому, готували розчин для скріплення блоків з вареного рису і гашеного вапна - стандартного компонента будівельних сумішей. Використання рисової каші було для того часу ... Читати далі»

31.05.2010

Мрежею Internet в Україні користуються 32% людей

  За даними компанії InMind, 32% (12,6 млн) українців віком від 15 років користуються інтернетом раз на місяць і частіше. 3,2 млн з них живуть у 6 найбільших містах країни, 4,8 млн - в інших містах з населенням понад 50 тис. жителів, 4,6 млн - у містах та селах із населенням менше 50 тис. осіб.

Такі дані було презентовано під час конференції "Нові медіа - нові можливості", організованої Незалежною асоці ... Читати далі»

31.05.2010