Головна » 2010 » Июнь » 29 » Зміни для М'янми
19:10
Зміни для М'янми
М'янма, Бірма, зміна влади, прикмета, білий слон    У М'янмі спійманий рідкісний білий слон, який історично вважається передвісником політичних змін, повідомляє агентство France Presse. Самка тварини була виловлена в суботу в прибережному місті Маунгтаве в штаті Ракхін, що на північному заході країни. За оцінкою біологів, слонисі близько 38 років, її зріст в холці перевищує 2 м. Про те, де буде міститися тварина рідкісного забарвлення, офіційні джерела не повідомляють.

Королі і політичні лідери буддистської М'янми традиційно вважають білих слонів справжнім скарбом. Рідкісну появу цих тварин у країні зв'язуєть із прийдешніми змінами в політиці.

Нагадаємо, що з 1988 року при владі у М'янмі перебуває військова хунта. Весь цей час уряд піддається критиці за відсутність демократії і широкомасштабне виробництво наркотиків - разом з Афганістаном та Лаосом країна є одним з провідних постачальників опіуму і героїну. Дані досліджень в галузі молекулярної епідеміології свідчать, що в Бірмі знаходиться основне азіатське джерело вірусу СНІДу.

Нещодавно «Навколо світу» розповідав, що в середині червня цього року повені і зсуви, викликані мусонними зливами, вбили 57 людей в штаті Ракхіне, М'янма. Вода змила безліч будинків, пошкодила школи і мости, змусивши рятуватися втечею більше 2 тис. чоловік. До сьогоднішнього дня рівень води знизився, стало можливим проведення рятувальних операцій.

3 травня 2008 на М'янму обрушився тропічний циклон Наргіс (Nargis). П'ять із семи регіонів країни були тоді оголошені зоною лиха. Найсильніше постраждали села в дельті р.. Іраваді, де зруйновано більше 20 тис. будинків, а без даху над головою залишилися понад 90 тис. осіб. Пориви вітру тут досягали 190 км / ч.

Циклон Наргіс завдав шкоди, оцінюваний в $ 10 млрд. 78 тис. чоловік загинули, ще 56 тис. пропали без вісті. Після початку лиха уряд М'янми майже три тижні не допускало в країну гуманітарну допомогу та рятувальників із сусідніх азіатських країн. Всесвітня продовольча програма ООН (World Food Program) отримала тільки одну візу з 16 запитаних, а організація World Vision - дві з двадцяти. Ті небагато, кому вдалося отримати дозвіл на в'їзд, могли діяти тільки в Янгуне, найбільшому місті країни і колишній столиці. Доступ в найбільш постраждалі райони був практично закритий. Тільки 20 травня 2008 року, через 2,5 тижні після лиха, влада погодилася допустити в країну гуманітарні організації.

За своєю руйнівності Наргіс стоїть на третьому місці серед всіх азіатських циклонів, що відбулися за останні півстоліття. Випереджають його два циклону в сусідньому Бангладеш, що трапилися в 1970 і 1991 роках.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2204 | Додав: wiktor | Теги: Бірма, М'янма, зміна влади, білий слон, прикмета | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar