-->Головна » 2010 » Июнь » 29

Шельф Чорного моря – найбільша перспектива традиційного видобутку газу

міністр, Бойко, перспектива, шельф, видубуток, газу, Чорне море    «…Шельф Чорного моря це наша найбільша перспектива традиційного видобутку газу, - сказав у інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр» (№ 116, 26.06.2010) міністр Мінпаливенерго України Юрій Бойко. Згідно з оцінками експертів, там знаходиться близько 3,5 трлн кубометрів газу, значна частина якого розташована на глибоководній частині шельфу Чорного моря, почин ... Читати далі»

29.06.2010

Супутник зняв тяжіння Землі

   геоїд, квазігеоід, форма Землі, спутникові знімки, GOCE Дані, передані європейським супутником GOCE (Gravity Field and Steady-State Ocean Circulation Explorer), що запущений в 2009 році і пролетів гранично низько над Землею (орбіта висотою 254,9 км, найнижча з усіх супутникових орбіт), дозволили вченим створити карту земного тяжіння . Вона була представлена на симпозіумі зі спостереження Землі, який пройшов в Норвегії. Її можна п ... Читати далі»

29.06.2010

Зміни для М'янми

М'янма, Бірма, зміна влади, прикмета, білий слон    У М'янмі спійманий рідкісний білий слон, який історично вважається передвісником політичних змін, повідомляє агентство France Presse. Самка тварини була виловлена в суботу в прибережному місті Маунгтаве в штаті Ракхін, що на північному заході країни. За оцінкою біологів, слонисі близько 38 років, її зріст в холці перевищує 2 м. Про те, де буде міститися тварина рідкісного забар ... Читати далі»

29.06.2010