-->Головна » 2010 » Июль » 04

220 років від дня народження Джорджа Евереста

Джордж Еверест, геодезист, Великобританія, день народження   Сьогодні відзначають 220 років від дня народження сера Джорджа Евереста (1790-1866), британського геодезиста. Він виконав топографічну зйомку території Індії й першим визначив висоту найбільшої вершини світу – Джомолунгми, яка була названа його іменем.

Сер Джордж Еверест (англ. Sir George Eve ... Читати далі»

04.07.2010

Львів чекає на нові студентські проекти

Львів, студентські проекти, екологія, туризм, міська влада   У Львові розпочався конкурс на нові студентські проекти. Відтак, Львівська міська рада оголосила Другий конкурс студентських проектів. Його основною метою є пошук та підтримка талановитої молоді, можливість виявити свої вміння при реалізації проекту спільно з посадовцями Львівської міської ради.

За результатами першого конкурсу у 2010 році реалізовано 18 із 23 проек ... Читати далі»

04.07.2010

Жителі Тибету еволюціонують з рекордною швидкістю

еволюція, Тібет, популяція, населення  Жителі Тибету виявилися однією з найбільш швидко еволюціонуючих популяцій на Землі, накопичивши за дуже короткий, за еволюційним мірками, відрізок часу безліч мутацій в ДНК. Ці мутації допомагають організму людей існувати в умовах нестачі кисню, повідомляє AFP. Свою роботу з вивчення геному тибетців дослідники описали в журналі Science.

Популяція тибетців відокремилася від китай ... Читати далі»

04.07.2010