Головна » 2010 » Июль » 4 » Повне сонячне затемнення відбудеться 11 липня
09:38
Повне сонячне затемнення відбудеться 11 липня
         
      11 липня 2010 відбудеться повне сонячне затемнення, це унікальне природне явище можна поспостерігати в самому оптимальному місці - на острові Пасхи в Тихому океані.

     Затемнення Сонця відбувається тільки в молодий місяць. Тінь від Місяця в зазвичай падає повз Землі. Два рази на рік, коли Місяць перетинає площину екліптики, тінь Місяця падає на поверхню Землі.     
На острові Пасхи, в дні,  затемнення, очікується справжня навала туристів.
   Сонячне затемнення надає прекрасну можливість для досліджень астрофізиків. Так, в ході досліджень групі російських учених, які вперше відправляться в експедицію на острів Пасхи, представляється прекрасна можливість здійснити діагностику поточного стану сонячної корони і дати прогноз розвитку сонячної активності на найближчі роки.
     Для спостережень буде доступна вся смуга повного затемнення довжиною 11 тисяч кілометрів.
     Спостереження сонячної корони вперше будуть проводитися на ранній стадії розвитку циклу сонячної активності відразу після закінчення аномально тривалого періоду зниженої активності. Ці дані можуть стати у пригоді при складанні прогнозів сонячної активності в майбутньому.
   Нагадаємо, що 15 січня відбулося перше сонячне затемнення цього року. У ході чотиригодинного перебування на поверхні Землі місячна півтінь встановила рекорд тривалості кільцеподібного затемнення.

Джерело: http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2434 | Додав: wiktor | Теги: сонячне затемнення, Місяць, острів Пасхи, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar